Ladurée in Antwerpen

Als liefhebber van onder andere zoete lekkernijen ben ik zo blij dat Ladurée een jaar of twee geleden ook een winkel in Antwerpen heeft geopend. Hoewel ik bijna wekelijks in Antwerpen kom, behoort de Schuttershofstraat waar de Antwerpse vestiging van Ladurée zit niet tot de plekken waar ik veel vertoef in Antwerpen. De winkels van de ‘P.C. Hooftstraat van Antwerpen’ behoren niet tot de winkels waar ik mijn garderobe bij elkaar sprokkel. Gisteren ben ik wel even naar de Schuttershof straat gelopen en dat had maar één reden: de macarons van Ladurée.

laduree-antwerpen2

Voor wie Ladurée niet kent is een kleine introductie zeker eventjes op zijn plaats. De van oorsprong Parijse patissier Ladurée is de uitvinder van macarons. Een macaron is een luchtig koekje, waarbij er tussen de twee lagen amandelkoek een zachte vulling zit. Macarons zijn kleurrijk, zoet en kleine smaakbommetjes. De macaron is in 1930 in Parijs geïntroduceerd door  Pierre Desfontaines, de kleinzoon van Louis-Ernest Ladurée. Mede dankzij de Amerikaanse televisieserie Gossip Girl hebben de macarons de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt.

De vestigingen van Ladurée in Parijs zijn drukbezocht en eigenlijk een toeristische attractie geworden. Toen ik vlak voor mijn reis enkele weken geleden tijdens het inlezen het verhaal van Ladurée tegenkwam, moest ik in Parijs natuurlijk de macarons uitproberen. Sindsdien zijn zowel mijn gezin als ikzelf fan van Ladurée geworden. Toen ik las dat Ladurée zich ongeveer twee jaar geleden ook in Antwerpen gevestigd had, kon ik natuurlijk niet anders doen dan deze winkel bij de eerstvolgende gelegenheid te bezoeken. En dat was gisteren.

laduree-antwerpen4

De winkel voldoet helemaal aan het verwachtingspatroon. De doosjes en producten van Ladurée staan door heel de winkel op stijlvolle wijze uitgestald. En achter het glas van de toonbank liggen de macarons op hun fans te wachten. Netjes in rijtjes en per smaak gesorteerd. Na het maken van de nodige foto’s begint het feestje: het uitzoeken van macarons om thuis met mijn gezin te delen. De verkoopster doet haar plastic handdoekjes aan en pakt vervolgens één voor één de smaakvolle  en delicate koekjes uit de vitrine om ze vervolgens voorzichtig in het door mij uitgekozen doosje te leggen. Ik kies acht verschillende smaken uit, waarvan ik er zeven nog niet eerder op had bij Ladurée. Na het afrekenen stuur ik snel een foto van het tasje van Ladurée naar het thuisfront. De verrassing dat ik macarons heb gehaald is hiermee al weggenomen, maar de nieuwsgierigheid met welke smaken ik dit keer thuiskom is gewekt.

Wie in Antwerpen is en macarons voor het thuisfront mee wil nemen, die kan ze het beste kopen op de laatste dag van een bezoek aan Antwerpen. Macarons zijn immers een vers product met een houdbaarheid van enkele dagen. Bij ons is dat overigens geen probleem. De macarons waren gisteravond alweer op. Tijd om weer naar Antwerpen te gaan!

laduree-antwerpen3

Plaats een reactie