Duitsland populairste vakantiebestemming Nederlanders

Buurland Duitsland staat ook dit jaar weer op nummer één als populairste vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Logisch want het is dichtbij, de Duitsers zijn erg gastvrij en de prijzen in de hotels en restaurants zijn meer dan redelijk te noemen. In Duitsland krijg je nog echt waar voor je geld.
Duitsland is vooral een populaire bestemming voor een stedentrip, Keulen en Düsseldorf voeren samen met Berlijn de top 3 aan, maar ook steden als Hamburg en München mogen rekenen op een bezoek van de Nederlandse citytripper.
Niet alleen de steden mogen rekenen op veel Nederlandse fans, ook de vele vakantieparken in de Moezel en de Eifel zijn bekende pleisterplaatsen waar graag een korte vakantie wordt vebracht. Tijdens de komende herfstvakantie is het dan ook nog lastig zoeken naar een vrij vakantiehuisje.

Prachtige herfstkleuren in Duitsland

Tijdens de herfst veranderen de vele oerbossen in een prachtig goud en geel gekleurd landschap, prachtig om te zien maar ook om door te wandelen, met een beetje geluk zie je misschien nog wel een hert of een eekhoorntje.
Liever wat meer drukte? dan is het Oktoberfest in München de plek waar je moet zijn, 3 weken lang veranderd de Theresienwiese in een grote kermis met reusachtige biertenten, waar bier alleen in pullen van 1 liter wordt geschonken. Een volksfeest zoals ze dat alleen in Duitsland kunnen vieren.

1 gedachte over “Duitsland populairste vakantiebestemming Nederlanders”

  1. Raar he dat Duitsland zo populair is, in Duitsland is niet alleen de benzine goedkoper maar als je je uiteten gaat ben je met zijn tweetjes rond de 50 euro wel klaar en dan heb je GOED gegeten en lekker gedronken. Ga eens parkeren in een stadscentrum, die prijzen zijn normaal gebleven, net als de klantenservice in de winkels. Nee, ik koop verdomd weinig in Nederland simpel wel omdat ik graag behandeld wil worden als een mens en niet als een lopende geldboom.

Plaats een reactie