Leven op Stand tijdens de Landelijke Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag, 9 juni, wordt voor de zevende keer de Landelijke Dag van het Kasteel gehouden. Samen met de eigenaren en beheerders nodigt de Nederlandse Kastelenstichting u van harte uit om op deze dag een kijkje te komen nemen in de grootse kastelen, prachtige tuinen, statige kasteelruïnes en luxe buitenhuizen.
Het thema van de Dag van het Kasteel is leven op stand. In veel Nederlandse kastelen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan dit thema met speurtochten, workshops, theater, tentoonstellingen en andere feestelijke activiteiten.
Al flanerend door de tuin of kijkend naar een rijkelijk versierd interieur waant u zich op deze dag helemaal in de tijd van de adellijke dames en heren. Voor ontmoetingen met historische figuren, valkeniers, antieke rijtuigen, middeleeuwse maaltijden en nog veel meer wordt gezorgd! Zo wordt het verleden op het Kasteel van Breda tot leven gebracht door historische re-enactmentgroepen en komt u op kasteel Dussen alles te weten over adellijke tafelmanieren.
Niet alle deelnemende kastelen laten het luxeleven van de kasteelbewoners zien. Sommige kastelen nemen u juist mee in de wereld van de bedienden. Weer andere deelnemende kastelen verzorgen informatieve rondleidingen door huis en tuin, of geven leven op stand een hedendaagse dimensie door het organiseren van concerten, tentoonstellingen en streekmarkten. Zo vindt in de gewelven van Grand Kasteel Woerden een fototentoonstelling plaats met foto’s van de slotgracht en zorgt op slot Baarland de folkgroep Friends of Folk voor een muzikale noot.
Zie voor alle deelnemende kastelen en de georganiseerde activiteiten www.kastelen.nl.

Plaats een reactie