Dommel Doe Weekend

Met zijn natuurvriendelijke oevers, nieuwe meanders en mooie parken is het bezoeken van de Dommel, die dwars door Eindhoven loopt, zeker de moeite waard. In het weekend van 31 mei en 1 juni komen diverse evenementen samen rondom de Dommel. Zaterdag is het podium voor Muziek op de Dommel met workshops en een avondconcert. Zondagochtend wordt het evenement Doe de Dommel geopend, een evenement voor jong en oud met allerlei activiteiten langs de Dommel.

Doe De Dommel

Doe De Dommel werd in 2004 voor de 1e keer georganiseerd door de gemeente Eindhoven. Uitgangspunt was om de inwoners meer bekend te maken met het riviertje dat heel Eindhoven doorkruist, maar waar weinig Eindhovenaren echt oog voor hebben. En hoe kan dat beter dan samen met de instellingen en organisaties langs de Dommel een soort grote open dag te organiseren.
Ruim 30 bedrijven en instellingen uit Eindhoven organiseren op zondag 1 juni iets in de nabijheid van de Dommel. Beeldende kunst, muziek, theater, eten en drinken op diverse locaties langs de Dommel is waar het die dag om draait. U kunt op deze dag van de Klotputten in het zuidwesten tot Bokt in het noordoosten van Eindhoven fietsen of wandelen langs allerlei informatieve, educatieve en gezellige activiteiten.
Op de route staan in beide richtingen borden die de weg wijzen, u kunt de route dus op alle plekken starten of stoppen. De activiteiten kunnen bezocht worden tussen 10.00 en 17.00 uur.
De officiële opening is zondagochtend om 11:30 uur. Doe de Dommel wordt muzikaal geopend met een groot gitaarorkest in samenwerking met de dansgroep Tipo Tango. Speciaal voor kinderen is er een bijzondere Kindermuziektuin vol opdrachten, muziekspellen en puzzels.

Muziek op de Dommel

Muziek op de Dommel is een bestaand muziek evenement dat dit jaar in een nieuwe samenstelling wordt gebracht. Voor het eerst strijkt het event neer op het TU/e terrein, waar het omringd wordt door een prachtige groene Dommelomgeving en technologie. Er worden workshops gegeven door musici van Philharmonie Zuid-Nederland. ’s Middags zijn er diverse concerten en ’s avonds een speciaal avondconcert, The Website Story.
Kijk voor het volledige programma op www.doededommel.nl
Het Dommelweekend wordt georganiseerd door gemeente Eindhoven, Waterschap De Dommel, Ergon en Eindhoven365.

Plaats een reactie