10 dingen die je alleen in Australië kunt doen

Australië, het is inderdaad een enorm eind weg, je zit met gemak 20 uur opgevouwen in een vliegtuig. Maar als er eenmaal bent dan wil je eigenlijk niet meer terug. We hebben een lijstje gemaakt met 10 dingen die je alleen in Australië kunt doen en (bijna) nergens anders
1. vier kerstmis op het strand, samen – met de enige echte kerstman in een korte broek, Kerst valt in de Australische zomer, de temperturen liggen ruim boven de 25 graden tijdens de kerstdagen in Australië. wist je trouwens dat de Australiers eigenlijk maar 1 kerstdag vieren? 2de kerstdag is in Melbourne de start van de uitverkoop, de boxingday sales noemen ze dat, je kunt dan spreekwoordelijk over de hoofden van de koopjesjagers lopen.

© https://www.flickr.com/photos/reinis/
2. Surf – breakfast – surf – coffee – surf – lunch – surf – snooze – surf en als laatste een lekkere koude stubbie australisch bier.
Surfen is één van de populairste watersporten, en dan niet het surfen wat je in Nederland op het ijsselmeer doet met een plank en een zeiltje maar het echte surfen door metershoge golven.
3. Bekijk de wallabies en kangoeroes in het echt – Alleen tijdens een Australië rondreis maak je het mee dat je tijdens een rondje golf wordt omsingeld door vriendelijke kangoeroes of wallabies, of je staat tijdens een strandwandeling in eens oog in oog met deze lieve dieren.
4. Snorkelen of duiken op het Great Barrier Reef – Nergens ter wereld is het koraalrif zo mooi als in Australië vooral rondom Cairns richting het zuiden is het koraal al dichtbij de kust te vinden. De kans dat de broertjes van Nemo (van de film) tegenkomt is bijna 100% het is vrij makkelijk om in Australië je duikbrevet te halen, ga je liever snorkelen? geen enkel probleem.
5. Beleef de outback – De Australische outback is one of a kind, rood zand zover je kunt zien, en je voelt je eigenlijk niemand in de immense zandbak. Toch is het waanzinnig om samen met een paar vrienden in een ‘swag’ te slapen rondom het kampvuur. en wedden dat je nog nooit zoveel sterren hebt gezien?
6. Leer didgeridoo spelen – de didgeridoo is een instrument veelal bespeeld door Aborigines, de eerste menselijke bewoners van het Australische continent. Het blaasinstrument is gemaakt van een holle stam (vaak door termieten uitgegeten) en geeft een typische klank, het spelen van een Didgeridoo is niet makkelijk een paar lesjes van een local kan dus geen kwaad.
7. Slaap eens onder de grond – Opalen, dat zijn van die hele mooie stenen met een spectrum aan kleuren. Laten die dingen nu heel veel geld waard zijn en in Australië diep verstopt in de Outback in de grond zitten. Nadeel, het is in Coober Pedy altijd bloedje heet dus slaapt iedereen in een huis onder de grond. Ondertussen zijn er ook diverse hotels en hostels met accommodatie in de koele groten.
8. stranden bezoeken kun je overal, maar 10.000 stranden? Ja, Australie heeft meer dan 10.000 prachtige stranden, niet alle stranden zijn even veilig maar zodra de beroemde australische lifesavers aanwezig zijn en je tussen de vlaggen (rood/geel) blijft zwemmen is er altijd iemand die over je waakt.
9. Ga eens naar een open lucht bioscoop ….. in januari – Tsja, dat is het voordeel als je zomer in de Europese winter is. veel parken worden tijdens de zomermaanden opgebouwd tot een open lucht bioscoop Samen met je vrienden met wat lekkers in de Esky (australische naam voor coolbox) bekijk je in het park de leukste familie films. de sfeer… altijd goed.
10. maak een selfie met een koala – Alleen in Australie vindt je koala’s deze schattige teddybeer achtige beren zijn super schattig en doen het altijd goed op een foto, Ga trouwens niet mee met de cuddle a koala hype, die beestjes hebben een pest hekel aan stress en gedoe. een Selfie kan nog net.
uluru foto: © https://www.flickr.com/photos/davaodude/

Plaats een reactie