Hotelkamerveiling echt goedkoop?


Hotelkamerveiling en vakantieveiling zijn sites die in razend tempo enorm aan populariteit hebben gewonnen. Te zien aan het aantal biedingen op de te veilen kavels zal dat de eigenaren van de site geen windeieren leggen.
Om zelf eens te ervaren hoe een hotelkamerveiling werkt heb ik mij eind vorig jaar ingeschreven op de veilingsite en mee geboden op een romantisch hotel arrangement. Want wie wil er nu niet voor weinig 2 nachten vorstelijk in een kasteel slapen met alles erop en er aan.
Nadat ik in november de veiling won, begon het eigenlijk pas echt, de spanning tijdens het boeken was trouwens een bijzondere ervaring te noemen. Alhoewel eentje met een nasmaakje. de prijs bleef lang staat op een leuk bedrag, echter vlak voor het einde van de veiling werd de prijs opgedreven, in de twee minuten voordat de veiling virtueel werd afgeslagen steeg de prijs met ruim 30 euro. Echter nog steeds een koopje dacht ik.
Ho Stop! Koopje! Nee, let even op de kleine lettertjes, want daarmee ga je tenslotte akkoord tijdens de veiling en staan ook – zij het heel klein – in de te veilen kavel vermeld. Boeken van de kamer mocht bijvoorbeeld pas vijf dagen van te voren. De bon is slechts 6 maanden geldig, de bon is nog exclusief administratiekosten, en toeristenbelasting. Welke bij sommige hotels behoorlijk hoog kan zijn. In mijn geval kwam daar dus ruim 20 euro bij de veiling prijs op.


Dan de beperking met het boeken, bij sommige aanbiedingen kan je slechts 5 dagen van te voren boeken. Echter krijg je bij een aantal aanbiedingen pas toegang tot de boekingsmodule van hotelkamerveiling nadat je een vouchercode hebt ingevuld. Dus vooraf is de beschikbaarheid van de hotelkamer niet zichtbaar. lees de voorwaarden dus goed na en indien de beschikbaarheid pas zichtbaar wordt na het betalen van de voucher geeft dat al te denken.
Blijkbaar moet je ’s nachts achter je computer zitten om een weekend te boeken, want zoals bleek zijn alle weekenden altijd volgeboekt of gewoon niet te boeken. Aangezien de houdbaarheidsdatum van de voucher inzicht kwam en ik toch graag gebruik wilde maken van de voucher belde ik met het hotel van mijn keuze. Voor slechts € 50,- extra mocht ik het hotel i.p.v. 5 dagen van te voren een maand van te voren boeken. Dus dat koopje was in eens geen koopje meer.
voor het boeken van 1 nacht bij bijv. Sandton hotels kun je op deze site bekijken of het hotel van je keuze wel vrij is. De overige hotel ketens zoals van der Valk en Eden Hotels geven meer openheid door de beschikbaarheid in de te veilen kavel aan te bieden. Bekijk deze tabellen goed, vooral rond de drukke weekenden wil het voorkomen dat het hotel van uw keuze alleen tegen bijbetaling beschikbaar is.
Voordat je definitief boekt, kan het ook geen kwaad om het hotel even door de diverse hotel vergelijkers te halen. Venere.com is zo’n hotelvergelijker, waarmee behoorlijk scherpe prijzen te vinden zijn voor hotels.
Een veel gehoorde klacht op de diverse internetfora is dat hotels wel direct te boeken zijn via de eigen sites maar niet met een aanbieding van de desbetreffende veiling site. Dit schijnt volgens een hotelmanager die ik sprak over deze manier van kamers verkopen de liggen dat er slechts een beperkt aantal kamers wordt aangeboden
Mijn advies: bekijk de kleine lettertjes goed en bekijk goed of er een alternatief aanbod is, door ook op de sites te kijken van het hotel zelf. zogenaamde package deals zijn vaak net zo voordelig en geven meer vrijheid om te boeken. Verder niet blindstaren op de aanbiedingen van de veilingsites, maar ook gewoon verder kijken bij andere hotels.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren