Ik word pas echt wakker na een dubbele espresso. Noem het gewoon verslaafd aan cafeïne, maar zonder dat shot zwarte sap ben ik gewoon niet te genieten.
Recentelijk boekte in een overnachting in een Limburgs hotel met maar liefst 4 sterren. Nu weet ik dat ik een Nederlands 4 sterren hotel niet mag vergelijken met een 4 sterren hotel in bijvoorbeeld Duitsland. Maar… dat ik in een Nederlands hotel geen espresso kan krijgen bij het ontbijt, dat kan gevaarlijk worden. Nu ben ik van nature niet gewelddadig of agressief. Dus dat is op dat soort momenten in het voordeel van de ontbijt medewerker van het hotel Want de opmerking die ik kreeg van de ontbijtmedewerker zorgde ervoor dat ik gelijk wakker was (en dat zonder cafeïne) “ het maken van koffie specialiteiten, behoort niet tot mijn taak en belast mij en mijn collega’s met extra handeling waar wij geen tijd voor hebben”
Dit heb ik heb ik dus nagevraagd bij de hotel manager want als (verwende) hotel bezoeker kan dit mijn inziens echt niet. Dus ik vroeg de goede man waarom er dan geen dikke zelfbedieningsmachine stond zoals in de Duitse hotels tegenwoordig eerder standaard is dan uitzondering. Dit was volgens de hotel manager te duur, en paste niet in het beleid van de hotel keten. In plaats daarvan was een heerlijke koffie uit een grote percolator ketel beschikbaar. Van die koffie waarmee Rijkswaterstaat de gaten in de snelweg mee kan dichtsmeren en waarmee je gelijk een laag open asfalt op je net genuttigde yoghurt legt. Let wel, dit hotel vroeg ruim 22 euro!! voor een ontbijt!
Nu mijn vraag aan alle lezers van deze blog, is een koffie specialiteit zoals espresso of cappuccino te veel gevraagd bij het ontbijt.