Startpagina’s over fietsen bieden marktplaats- en prikbord-dienst weer aan

Na de omzetting van de fietsgerelateerde startpaginadochters (over fietsen, fietsvakanties, fietsroutes, fietsrouteplanners, fietswinkels en elektrsche fietsen) naar de nieuwe software, waren de bij de startpagina behorende diensten vrijwel van de pagina’s verdwenen. Het forum was enkele maanden geleden alweer teruggekeerd, deze week is ook de paginamarkt weer nieuw leven ingeblazen, nadat ook van deze dienst de software en de gebruiksvriendelijkheid flink vernieuwd en verbeterd zijn.
De linkverzameling is en blijft het hoofddoel van de fiets-startpagina’s. Met de hier beschreven tools echter wordt de bezoeker de mogelijkheid gegeven om te participeren, door mee te discussieren op het prikbord, advertenties te plaatsen op de markten en websites te laten verschijnen bij de homepages.

Paginamarkt
De fiets.paginamarkt.nl en de fietsvakantie.paginamarkt.nl geven bezoekers de mogelijkheid om gratis een advertentie te plaatsen. Door de koppeling met Google Maps zien andere bezoekers van de site meteen of het aangeboden product voor hen interessant is, of dat er te ver moet worden gereisd om het op te halen. Binnenkort wordt nog ingebouwd dat bezoekers die een advertentie gezet hebben maandelijks een herinnering krijgen dat hun advertentie nog steeds online staat. Is het aangeboden product verkocht, dan kan de adverteerder de advertentie verwijderen.
Prikbord
Het fiets.prikpagina.nl en het fietsvakantie.prikpagina.nl zijn fora rondom de onderwerpen fietsen en fietsvakanties. Bezoekers kunnen hun vragen stellen of vragen van anderen beantwoorden. Er kunnen fietsmaatjes en reisgezellen worden gezocht en gevonden, en nieuwtjes op fietsgebied worden uitgewisseld.
Homepages
De Homepages (http://homepages.dochters.nl/startpagina/fiets/) zijn websites die niet in aanmerking komen voor plaatsing op de startpaginadochters zelf, maar wel relatie hebben met het onderwerp van de pagina. Websites met reisverslagen, vakantieparken, campings en fietsmerken kunnen bijvoorbeeld op deze manier toch een vermelding op internet verkrijgen, gerelateerd aan de fiets-gerelateerde startpagina’s.
Nieuws
Het nieuws over fietsen verschijnt op de fiets-gerelateerde startpagina’s middels een rss-feed. Deze feed plukt nieuws over fietsen van verschillende websites en toont de nieuws-koppen. Het hele artikel kan worden gelezen door op de koptekst te klikken.

Plaats een reactie