Brandstof in de Wintersportlanden goedkoper


De komende maanden vertrekken 900.000 Nederlanders weer op een wel verdiende wintersport vakantie naar Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. (en laten we het nieuwe wintersporten in Tsjechië niet vergeten.)
Let je tijdens de reis naar je wintersportbestemming een beetje goed op en kun je goed timen dan kun je redelijk wat geld besparen de brandstofkosten richting de sneeuw. In Oostenrijk is het verschil in brandstofprijzen het grootst van Alle wintersportlanden. Het prijs verschil tussen het laatste normaal bereikbare tankstation aan de A12 en het eerste normale bereikbare tankstation in Kufstein is op dit moment 29 cent!! per liter Euro 95 (NL: € 1,68 AT: € 1,39) op een volle tank is dit al snel € 15,- Het prijsverschil bij Diesel is slechts 5 cent per liter.

Handige bespaar tips

Tank niet langs de snelweg, vooral in Duitsland kan het verschil oplopen tot € 0,18 cent per liter, bovendien kom je niet in de verleiding om in de dure shop lekkere dingen te kopen. De meeste navigatiesystemen geven ook tankstations aan, vaak zijn deze gelegen nabij een op en afrit en naast voordeliger ook nog eens een stuk rustiger (en veiliger)
Koop een vignet voor Oostenrijk niet bij de ANWB, scheelt 2 euro administratie kosten en al ruim voor de grensovergangen worden vignetten tegen de adviesprijs aangeboden.
Ga niet racen, pas je snelheid aan de weersomstandigheden, hogere snelheden leidt tot een hoger brandstofverbruik en je komt echt niks sneller aan op je bestemming.

Plaats een reactie