Duitse hotelkamer prijzen in Augustus het goedkoopst

Zomermaanden dure vakantiemaanden? Dat is niet helemaal waar. In veel Duitse steden zijn de hotelkamer prijzen nog niet zo laag geweest als in augustus. Oorzaak; de vakanties. Veel zakenhotels krijgen in de zomermaanden de kamers niet verkocht. Veel personeel gaat op vakantie en seminars, beurzen en exposities worden bij voorkeur niet in de zomermaanden gehouden. Dat betekend dat er in de steden veel aanbod is en weinig vraag, het principe vraag en aanbod dus.
De duurste maand voor een hotel kamer in Duitsland is mei, tussen de duurste en goedkoopste maand zit gemiddeld 17 procent prijsverschil. De goedkoopste hotelkamer in Duitsland vindt je in augustus in Leipzig, Schwerin en Dortmund. met respectievelijk 72, 77 en 78 euro voor een hotel kamer.
Verder loont het om in de zomermaanden een van de vele hotelkamer vergelijkers te gebruiken. Gok daarbij niet op de eerste de beste vergelijker. Ook onder de vergelijkers zijn grote verschillen geconstateerd.
Augustus is niet voor elke stad de goedkoopste maand voor een hotelkamer, in het Schotse Edingburgh stijgt de prijs van een hotelkamer makkelijk met 50 % gedurende de zomermaanden in verband met de vele muziek en kunstenaars festivals.


Mei de duurste maand
de meimaand is voor veel Duitse hotels de maand met de meeste omzet, door de vele lange weekenden (hemelvaart, Pinksteren, Pasen) zijn veel hotels al ruim van te voren volgeboekt voor een gezellig weekendje weg. Daarnaast is de meimaand een belangrijke maand op de beurskalender in Duitsland.
Foto (c) Karsten

Plaats een reactie