De bekende franse hotelbezitter Accor gaat in Nederland enorm uitbreiden, in de komende vijf jaar wil Accor haar merken in Nederland verdubbelen. Onder de Accor groep vallen de Ibis Hotels, Etap Hotels, Novotel en Sofitel.
In totaal heeft de hotelgroep nu 37 hotels in Nederland en dit moet in de komende vijf jaar dus verdubbeld worden. Naast al bekende merken komt Accor ook met een nieuwe speler op de markt, De All Seasons formule waarbij de hotelgast een all-inclusive prijs betaald voor een kamer, ontbijt, onbeperkt koffie en thee en internettoegang.
Accor zal voornamelijk inzetten op de hoofdstad, aangezien er in Amsterdam nog ruimte is voor ongeveer 9.000 hotelkamers.
Met de verdubbeling van de hotels stijgt het personeelsbestand tot 3.600 medewerkers. Volgens de directeur van Accor is in Nederland de bodem bereikt de gemiddelde kamer prijs stabiliseert zich op dit moment en daalt niet verder. De directeur spreekt dan ook niet over een crisis.
Accor is onder andere actief op de Australische markt met bijna 200 hotels, de europese markt met meer dan 2.300 hotels waarbij het dichtheid in Frankrijk het hoogst is met ruim 1.400 hotels