spotgoedkoop naar Centerparcs?

Voor een weekendje of midweekje Centerparcs moet je vaak diep in de buidel tasten. Een weekendje weg met 4 personen inclusief verteer op een park kost je al snel meer dan duizend euro. Dan is het toch lekker als je ziet dat Centerparcs met stuntprijzen komt. Zo ontving mijn vrouw vrijdag een e-mail over de Centerparcs Bungalowrace met bungalows vanaf 8 euro per persoon per nacht. Snel rekenen brengt me op 4 personen x 3 nachten x 8 euro is 144 euro in totaal. Voor dat geld wil ik beste een keertje in zo’n uitgeleefde bungalow verblijven.
Vanaf 9 uur kun je zoeken in het aanbod, dus ik gisteren kijken of er echt iets voor 8 euro p.p.p.n. te vinden was.
Jaaaaaaaaaa……ik kon mijn geluk niet op. Dit weekend zouden we met 4 personen naar Duitsland kunnen voor de beloofde 8 euro per persoon. Of toch niet? Je raadt het al, uiteindelijk was de aanbieding te mooi om waar te zijn en kwam het totaalbedrag op € 231,10 uit in plaats van € 144,00. Voor Centerparcsbegrippen nog steeds spotgoedkoop, want normaal betaal je 375 euro meer en kom je op bijna zeshonderd euro uit.

Misleidend?
Dat het totaalbedrag maar liefst 60% duurder uitviel dan de 8 euro die in eerste instantie getoond werd heeft te maken met verplichte kosten als toeristenbelasting en reserveringskosten. Extra services als handdoekenpakketten en dekbedhoespakketten zijn ook toegevoegd en inbegrepen in het bedrag van 231,10 euro, maar zijn te verwijderen. Niet iedereen zal dat direct zien dat er de mogelijkheid is om deze diensten te verwijderen en ze voor lief nemen.
Meer frustrerend is het dat toeristenbelasting en reserveringskosten niet inbegrepen zijn en later toegevoegd worden door de graaiers van Centerparcs. Ik ben van mening dat als de aanbieding aangeeft dat het 8 euro per persoon kost, dat je dan ook niet meer dan de aangeboden acht euro kwijt mag zijn.
Reserveringskosten van € 29,50 is op een boekingsbedrag van 144 euro buiten proporties. Deze kosten vormen hierdoor een toeslag van maar liefst ruim twintig procent op de reissom. Moet je je voorstellen dat je naar supermarkt Albert Heijn gaat, je kar volgooit met bonusaanbiedingen van deze week en bij de kassa van zo’n bonuskaartmiep te horen krijgt dat je 20% kassa-toeslag moet betalen. Wedden dat je het niet pikt en de kar laat staan?
Je raadt het al. Ik heb de aanbieding van Centerparcs ook gelaten voor wat het is en zal dit weekend niet in Duitsland te genieten van een subtropisch zwemparadijs maar ga lekker wandelen in het bos hier om de hoek. Hoef ik ook geen toeristenbelasting te betalen 😉

2 gedachten over “spotgoedkoop naar Centerparcs?”

 1. ook wij vinden center parcs ontzettend duur en daarom hebben wij in 2007 een kortingsbon gekocht, je betaalde 100 euro + verzendkosten en je kreeg een voucher van 200 euro. Leuk zo’n extra korting, nee dus!!! hieronder heb iki de mail gezet die ik naar center parcs heb gestuurd. daarin kun je lezen wat voor domme actie dit is!!
  20 Augustus 2007 hebben wij een centerparcs weekvoucher besteld bij de postbank. We waren net een midweek in Hochsauerland geweest. En we hadden het erg naar ons zin gehad. Leuk dus om nog een keer te doen! Via rentepunten konden wij een Centerparcs weekvoucher bestellen. We betaalden 100 euro + verzendkosten en kregen een bon van 200 euro. Leuk een extra korting!!
  Nee dus!!!! We hebben helemaal niks aan deze bon. Het is namelijk zo, als wij deze bon gebruiken krijgen wij minder korting dan als wij gebruik maken van last minute of vroegboekkorting. Voorbeeld: Als wij in juli een weekje naar Erperheide willen dan is de normale prijs zonder kortingen 1188.67 euro. Met vroegboekkorting betalen we 974,87 euro dit is dus een korting van 213,80 euro. zouden wij niet gebruik maken van de vroegboekkorting en gebruiken we ons reisvoucher dan krijgen wij een korting van 200 euro min de 100 euro + verzendkosten die we al betaald hadden, dus een korting minder dan 100 euro! We zouden toch gek zijn als we hier gebruik van maken?????
  We vinden het echt belachelijk dat we niks met deze bon kunnen! We hebben hier 100 euro voor betaald en we dachten dat Center parcs leuke acties had, waar we wat mee kunnen!! Dit is ontzettend flauw en jullie houden mensen voor de gek. Dit is niet de eerste keer dat wij hier over mailen. Al eerder hebben wij via de reserveringslijn jullie emailadres mogen ontvangen. Er is dus ook al eerder gemaild. Nooit hebben wij bericht terug mogen ontvangen. Ook dit is erg slordig! Ook telefonisch krijgen we te horen dat ze het begrijpen en ook dat uw medewerkers, collega’s het geen goede actie vinden. Maar er wordt niks aan gedaan! Sorry mevrouw maar u gooit eigenlijk 100 euro weg!!! Schandalig, zo gaan we toch niet met klanten om?
  Wij hopen dat jullie met een goede oplossing voor ons komen en ook dat wij onze reisvoucher niet hoeven weg te gooien!

 2. Vreemde acties (verhalen). Ik heb zelf prima ervaringen met lastminute aanbiedingen voor Center Parcs (en andere aanbieders). Via Lastminutevoorjou.nl zoek en vergelijk ik altijd de recente last minute aanbiedingen, makkelijker kan het niet. Bovendien ook vaak spotgoedkoop.
  Zie: http://www.lastminutevoorjou.nl/centerparcs/

Plaats een reactie