zomerseizoen 2009 bijna voorbij

Het zomerzon seizoen van 2009 is bijna voorbij. Hoewel het zomerseizoen officieel pas eind oktober over is, lijkt het erop dat op veel vakantiebestemmingen de maand oktober een stuk rustiger zal zijn dan in andere jaren. Belangrijkste reden hiervoor is het goede zomerweer dat men o.a. in Engeland, de Benelux en Duitsland gehad heeft. Zelfs nu is het op veel plekken nog aangenaam weer. Omdat de mensen in eigen land voldoende zon gehad hebben is de behoefte om in de nazomer nog een weekje naar Griekenland, Turkije of Spanje te gaan een stuk kleiner.


Kijken, kijken, niet kopen
De afgelopen weken is er wel heel veel bezoek gegenereerd op reissites, maar het aantal boekingen dat daar uit vortkomt is relatief laag. Vermoedelijk kijkt men wel of er leuke aanbiedingen zijn, maar valt de totale reissom uiteindelijk toch nog tegen. Bijna gratis op vakantie lukt bijna niet en zelfs prijzen van zo’n 300 euro per persoon voor een week Kreta lijkt teveel op dit moment. Het blijft dus bij “kijken, kijken, niet kopen”.
Lege straten
Op internet lees ik geruchten dat sommige ondernemers in Griekenland hun restaurant, bar of winkel al begin oktober willen gaan sluiten in plaats van aan het einde van de maand. De vakantieganger die wél naar bijvoorbeeld Kreta of Corfu op vakantie gaat komt mogelijk in een half leeg hotel en moet zijn vertier zoeken in straten waar mogelijk weinig meer te beleven is. De kans dat die toeristen nog een keer in oktober naar Griekenland op vakantie zullen gaan is dan vrij klein.

Plaats een reactie