Koen Everink genomineerd

Altijd leuk om te zien als mensen die je persoonlijk kent gewaardeerd worden door middel van een nominatie of een prijs. Zo zag ik onlangs een persbericht voorbijkomen dat Koen Everink, directeur en eigenaar van reisorganisatie Eliza was here, genomineerd is voor de titel ‘Entrepreneur of the year’.
Verbaast mij niets, want Koen heeft de reisorganisatie samen met zijn team de afgelopen jaren enorm weten laten groeien, ondanks de enorme tegenwind waar de reisbranche vooral dit jaar mee te maken heeft.
Bij deze wil ik Koen succes toe wensen tijdens de uitreiking op 10 oktober en hoop voor hem dat hij de titel in de wacht zal slepen.


Lees het officiële persbericht:
Koen Everink – ceo en eigenaar van Eliza was here uit Utrecht is finalist voor de prijs Entrepreneur of the Year 2009. De Entrepreneur of the Year-titel –World’s biggest business award – is de meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld en wordt jaarlijks in ruim vijftig landen uitgereikt. Everink is de enige finalist uit de reisbranche.
Het programma is bedoeld om ‘succesvol ondernemerschap op een voetstuk te plaatsen’. Everink is gekozen tot finalist uit een selectietraject van circa honderd ondernemers en behoort nu tot de laatste twaalf die meedingen naar de titel.
Gala-avond
Het programma Entrepreneur of the Year is een initiatief van Ernst & Young. De uiteindelijke winnaars worden op 10 oktober tijdens een gala-avond bekend gemaakt.
Veertiende keer
Ernst & Young houdt de verkiezing voor de veertiende keer in Nederland om succesvol ondernemerschap te stimuleren en te belonen. De firma werkt hierin samen met Business Universiteit Nyenrode, het ministerie van Economische Zaken, de NVP en VNO-NCW.
De competitie is verdeeld over een drietal categorieën, Koen Everink zit bij de laatste vier finalisten in de categorie Emerging, waarin de ‘snelst opkomende bedrijven’ zijn opgenomen.
Sterke groei
Eliza was here heeft in korte tijd een mooie gezonde groei tot stand weten te brengen en realiseerde in de afgelopen zes jaar een groei van gemiddeld 80 procent per jaar en gaat ook in het jaar van recessie tegen de trend in van de reisbranche.
Jury
Het nominatietraject wordt begeleid door een deskundige onafhankelijke jury onder leiding van oud-voorzitter mr. Jacques Schraven van VNO-NCW. Onder de juryleden bevinden zich verder voormalige winnaars, vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken, bestuurders uit het bedrijfsleven en andere deskundigen.
‘Geen sinecure’
Koen Everink: ‘Ik ben blij en trots bij de laatste vier finalisten te behoren, het was geen sinecure, je moet in een elevator pitch van max. twee minuten voor een 20-koppige jury jezelf en je onderneming pitchen en daarnaast ben ik twee uur lang over mijn visie en ondernemersschap door een team van vier zwaargewichten ondervraagd’.
Over Eliza was here
Eliza was here biedt zomer- en/of winterbestemmingen aan in tal van zuidelijke regio’s: Algarve, Andalusië, Corfu, Costa de Lisboa, Gran Canaria, Lanzarote, Ibiza, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Zakynthos, Madeira, Mallorca, Malta, Peloponnesos, Rhodos, Santorini, Sardinië, Sicilië, Skiathos, Tenerife, Toscane en Frankrijk.

Plaats een reactie