wijnen van Lanzarote

Vroeger dronk men bijna alleen maar wijn uit Frankrijk en in mindere mate Duitsland, Oostenrijk en Italië, maar de afgelopen decennia hebben de mensen in Nederland wijnen van over de hele wereld ontdekt. Wie nu een gemiddelde slijterij of wijnhandel binnenloopt treft een ruim assortiment van wijnen aan uit o.a. Spanje, Chili, Argentinië, Australië en Zuid-Afrika.
Wat me echter opvalt is dat in Nederland een stuk moeilijker is om wijnen uit Lanzarote te kopen. In het wijngebied La Geria op Lanzarote vind je echter een aantal wijnhuizen die uitstekende wijnen produceren van de malvasiadruif die op lavagrond verbouwd wordt.

Mogelijk dat het aan de inkoopprijs ligt dat men de moeite niet neemt om deze Canarische wijnen te importeren. Op Lanzarote kost een fles eenvoudige lokale wijn al snel zo’n 8 euro, in Nederland zou de prijs ruim over de tien euro gaan in de winkel.
Wie de kans krijgt om wijnen van bijvoorbeeld El Grifo of Stratus te drinken op Lanzarote moet dat zeker doen. Vergeet niet om wat flessen van de tax free shop mee te nemen naar huis want hier in Nederland moet je echt je best doen om ze te vinden.

3 gedachten over “wijnen van Lanzarote”

 1. he hallo
  wij komen al jaren op lanzarote
  ik heb al wel eens naar wijn uitlanzarote gezocht in nederland maar niet gevonden
  kun je mij vertellen waar ze te koop zijn
  bedankt anneke

 2. Ik was op zoek naar de Nederlandse importeur van de “El Grifo” wijnen (Lanzarote) en ben er achter gekomen dat er in Wateringen een bedrijf is (http://jacobus-toet.nl/jt/contacts/) dat gestop is met importeren maar nog wel flink wat dozen op voorraad heeft.
  Zelf afhalen voor particulieren!

 3. De wijnteelt op lanzarote is zodanig arbeidsintensief met een minimale opbrengst, dat deze wijnen enkel bedoeld zijn voor plaatselijke consumptie en geen exportproduct bedoeld zijnde.

Plaats een reactie