Afrika heeft een eigen geur. Tijdens mijn eerste wandeling vandaag in Zuid-Afrika viel het me op dat de lucht dezelfde specifieke geur heeft als ander landen op het continent waar ik geweest ben die zuidelijk van de Sahara liggen. In Djibouti (Oost-Afrika), Guinee (West-Afrika) en Benin (langs de ivoorkust) rook ik buiten dezelfde lucht als hier. Opvallend, omdat het niet klimaatgebonden is. In Latijns Amerika en het Verre Oosten heb ik deze specifieke geur nooit geroken. Tevens is Johannesburg nu wel aan de warme kant (tussen de 22 en 28 graden), maar de luchtvochtigheid is laag en tropisch is het (nog) niet te noemen hier. Moeilijk te omschrijven waar het naar ruikt, want het is geen geur die ik kan vergelijken met andere geuren die ik ken. Ik vraag me af of er andere mensen zijn die dit verhaal herkennen. Laat dan even een reactie achter.