Nederlandse botenbezitters bekeurd bij Gardameer

Nederlandse toeristen aan het Gardameer in Noord-Italië voelen zich slachtoffer van een ‘bootjesjacht’ van de Italiaanse politie. Carabinieri slepen de laatste dagen bij campings en op strandjes liggende bootjes weg of ze worden uit het water gevist. Vervolgens worden fikse boetes, bergings- en wegsleepkosten in rekening gebracht.
Het gaat om tientallen boten, en de boetes lopen op tot 400 euro. In de haven van Desenzano del Garda werden op één dag 22 boten in beslag genomen.
De autoriteiten verklaren dat een al tien jaar oude wet strenger wordt gehandhaafd. Je mag een boot niet onbeheerd achterlaten op het water of het strand als daar geen vergunning voor is.
“Het werd jarenlang gedoogd, maar het liep uit de hand. Het enige wat we doen is de wet toepassen”, aldus een vertegenwoordiger van het consortium van gemeenten aan de oevers van het Gardameer. Volgens het consortium weten campings wat de regels en voorwaarden zijn, en dat er boeien zijn die werken als een parkeermeter als je ergens wilt aanleggen.
Wie dergelijke boetes wil ontlopen kan er beter voor kiezen om te kamperen in plaats van te varen. Wie zoekt op camping Gardameer zal talrijke leuke overnachtingsplekken vinden aan het meer.

Plaats een reactie