Oppassen met de auto in Italië

De ANWB waarschuwt Nederlandse automobilisten voor soms onopvallende rijverboden in Italiaanse steden. In diverse steden staat een bord waarop staat dat die betreffende zone verboden is voor alle verkeer met uitzondering van de daaronder vermelde soorten verkeer. Wie het verbod negeert kan rekenen op een boete van 90 euro. Omdat je binnen de betreffende zones wél auto’s en ander verkeer ziet zal in de hektiek van het verkeer het verbod niet opvallen waardoor je zwaar de pineut kunt zijn. Ik was zelf in april in Milaan en Verona en kan me dergelijke boden niet herinneren. Hopen dat ik niet de pech heb gehad in zo’n zone terechtgekomen te zijn.
Op deze site vind je een Duitstalig overzicht van verboden in Europa.

2 gedachten over “Oppassen met de auto in Italië”

  1. Nou,ga dan maar niet naar Roemenie.daar hebben we meegemaakt,en we reden normaal,dat er zo maar een politieaauto stopt en ons bekeurde,begrepen er niets van,maar konden het afkopen voor toen 25 gulden

  2. Peter, dit zijn typische oostblokpraktijken die men daar nog steeds niet afgeleerd is. Bulgarije zelfde verhaal. Helaas….

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren