De internet hotel zoek machine en boeker hotels.com heeft haar jaarlijkse Hotel Price Index bekend gemaakt. Hotels.com maakt gebruik van de gegevens die zij over het jaar heen verzameld en laat hier iemand op los met verstand van cijfertjes en statistiek.
Opvallend gegeven is dat de prijs van een hotel kamer dalende is, ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar is de prijs van een kamer 3% gedaald. Vooral in Engeland zijn mede door de lage Pound echte koopjes te scoren. Zwitserland is echter met 21% stijging koploper in Europa.
Tevens onderzoekt hotels.com de prijzen van de hotels in de 12.500 bestemmingen die men voert, verrassend vind ik de top 10 welke wordt aangevoerd door Moskou een gemiddeld hotel kost daar 200 euro per nacht. Las Vegas voert de lijst aan met grootste dalingen, dit jaar kost een kamer daar slechts € 60,- dat is een daling van 20% ten opzichte van vorig jaar.


Prijsstijgingen per land
Zwitserland en Griekenland hebben het afgelopen jaar de grootste stijgingen gemaakt met de prijzen van hotel kamers, respectievelijk 21 en 19%
de duurste 5 sterren hotels vindt je in Venetie (€ 330) en de goedkoopste overnachting in een 5 sterren hotel scoor je in Praag (€ 112)
Het volledige rapport lezen? http://www.hotels.co.uk/press/hotels.com-hotel-price-index-2008-autumn.pdf