Zoek je nog een leuke film voor tijdens de kerst of ga je tijdens de komende vakantie dagen nog een avondje naar de bioscoop denk dan eens aan “Australia” Zoals de naam van de film al doet vermoeden gaat het over het leven in Australië Een Engelse Aristocrate (gespeeld door Nicole Kidman) reist af naar Australië en ontmoet daar een “Drover” (veedrijver) deze ruige bolster (gespeeld door Hugh Jackman) helpt haar met enige tegenzin om het land wat ze heeft geërfd te redden. Ondertussen is de 2de wereld oorlog in alle hevigheid losgebarsten en voeren de japanners bombardementen uit op de stad Darwin.
De film is geregisseerd door de Australiër Baz Luhrmann (o.a. Moulin Rouge en Strictly Ballroom) Als geboren Australiër laat Baz zien dat hij trots is op zijn geboorteland, hij maakt in dit romantische maar ook dramatische film spektakel gebruik van het oneindige kleurenplalet van de australische outback.
Vanaf 18 december is deze film in een groot aantal Nederlandse bioscopen te zien, neem voor de zekerheid wel je zakdoekjes mee.