De 31ste editie van het Internationaal Salon voor Vakantie, Toerisme & Caravanning in Antwerpen gaat van start op vrijdag 23 januari 2009 en loopt tot en met woensdag 28 januari 2009. De organisatoren verwelkomen weer heel wat nieuwe en vertrouwde exposanten die hun nieuwe reisformules en -producten voorstellen op mooi aangeklede, kleurrijke stands. Voor de dames onder de bezoekers heeft het Vakantiesalon van Antwerpen een extra verrassing in petto!


Gastland Tunesië
Organisator Sinva Exhibitions ontvangt dit jaar Tunesië als gastland. “We zijn bijzonder blij over de samenwerking met de Tunesische Dienst voor Toerisme”, aldus organisator Emmanuel Rubens. “De stand wordt ongetwijfeld al een aantrekkelijk voorsmaakje van wat het land Tunesië te bieden heeft. En dat is heel wat!”
“Marhaba!” Welkom! Tunesië is niet alleen dichtbij, het is tevens een erg gastvrij land met een rijke geschiedenis en eeuwenoude tradities. Zijn klimaat en afwisselend landschap maken er een ideale vakantiebestemming van voor jong en ouder, terwijl de bezoeker wordt ondergedompeld in de schitterende cultuur. Het veelzijdige Tunesië biedt een ruime waaier van ontspanningsmogelijkheden: van stranden tot Romeinse sites, van surfen tot golfen, van thalassotherapie tot avontuurlijke tochten in de duinen van de zuidelijke Sahara.
Kom dus zeker de centrale stand van Tunesië in Hall 4 van Antwerp Expo ontdekken!
Sterk aanbod
De 31ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen wordt er weer één van 6 dagen kwaliteit en variatie. Een sterk aanbod verspreid over meer dan 20.000 m² expositieruimte. De organisatoren verwachten ook nu weer meer dan 600 exposanten die hun beste beentje voorzetten om de bezoeker te informeren over de talrijke reismogelijkheden. Emmanuel Rubens bevestigt: “Op dit moment is 80% van de beschikbare ruimte al gereserveerd. Een mooi resultaat!”
De organisatoren verwelkomen ondermeer de officiële diensten voor toerisme van Andorra, Cyprus, Griekenland, GH Luxemburg, Hongarije, India, Jamaica, Kroatië, , Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Spanje, Turkije en Zuid-Afrika. Ook Duitsland is goed vertegenwoordigd door de regionale diensten voor toerisme. En op de stek van Maison de la France in Hall 2 waant de bezoeker zich echt in Frankrijk! Voor wie vakantie dichtbij huis verkiest, blijven de stands van de diverse regio’s in eigen land een troef voor een bezoek aan het salon.
Actuele trends
De aanpak van vorig jaar, waarbij Hall 3 niet uitsluitend werd voorbehouden voor het aanbod camping, caravanning en motorhomes, blijft behouden. De exposanten gespecialiseerd in outdoorvakanties toonden zich hierover bijzonder tevreden, omdat bezoekers die in eerste instantie niet dachten aan een kampeervakantie, toch te zien kregen wat het Vakantiesalon Antwerpen op dit vlak te bieden heeft.
Natuurlijk houdt de 31ste editie van het Vakantiesalon Antwerpen de vinger aan de pols op gebied van actuele vakantie- en reistrends. Cruises, spa & wellness-formules blijven het goed doen. Gastland Tunesië is daarvan een mooi voorbeeld met schitterende hotels gespecialiseerd in thalassotherapieën. Voor de sportievelingen onder de reizigers zijn er de golfarrangementen, die momenteel een boost kennen.
De sector avontuurlijke reizen blijft op het Vakantiesalon Antwerpen goed vertegenwoordigd. Het is dan ook een reisformule die op steeds meer belangstelling kan rekenen. Dat geldt trouwens ook voor het ecotoerisme en duurzaam reizen, een groeiende trend die ook tijdens deze 31ste editie op het salon weerspiegeld wordt met een aantal gespecialiseerde exposanten.
Ladies day
Op de 6de dag van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen worden de dames met open armen ontvangen. Inderdaad, woensdag 28 januari is Ladies’ Day en dat betekent dat alle vrouwelijke bezoekers gratis toegang hebben! Als dat geen goed idee is voor een geslaagd dagje uit!
Info
Van vrijdag 23 januari t.e.m. woensdag 28 januari 2009.
Antwerp Expo – Jan Van Rijswijcklaan 191 – 2020 Antwerpen
Zaterdag, zondag, maandag en woensdag: open van 10.00 tot 18.00 u
!!! Nocturnes op vrijdag 23 en dinsdag 27 januari: open van 12.00 tot 21.00 u !!!
! Nieuw!
LADIES’ DAY op woensdag 28 januari 2009 – gratis toegang voor dames
Meer info: www.vakantiesalon-antwerpen.be