In Engeland is het al een groot succes: Travel Foundation. Een stichting uit Groot Brittanie die “groene” projecten financiert op (drukke) vakantiebestemmingen waar het vakantiebezoek de natuur dreigt aan te tasten. In Engeland al goed voor 1,5 miljoen Euro.
Het plan in Nederland, gestart door onder andere Oad, TUI en Sunweb en Sawadee, is om de vakantieganger te vragen om een donatie van 2 Euro voor Travel Foundation. In 2008 hoopt men al op een totale bijdrage van 150.000 Euro. Uiteraard een goede zet, maar wellicht niet de juiste timing net na de invoering van de Ecovliegtax. Hier moet ook de vakantieganger voor opdraaien.


In Griekenland hebben de Caretta Caretta schildpadden op het eiland Zakynthos dringend hulp nodig. Het toersime heeft daar gezorgd dat de stranden, waarop de de schildpadden hun eieren leggen, worden bezet door parasols, strandbedden en toeristen. De schildpadden raken in zee gewond door jetski’s en motorboten. Wellicht een suggestie voor een eerste project van de Travel Foundation in Nederland?