Reisbranche blij met wegblijven nazomer

De weergoden zijn de reisaanbieders die het vooral van vliegvakanties moeten hebben goed gezind. Na de relatief natte en winderige maanden juli en augustus lijkt nu ook september niet het (na)zomerweer te brengen waar veel mensen nog op hadden gehoopt. Het resultaat is dat het aantal boekingen naar de zon op een zeer hoog nivo blijft voor deze tijd van het jaar.
Bij gebrek aan lekker weer hier vliegen Nederlandse toeristen nog lekker eventjes naar zonzekere bestemmingen zoals Turkije, Griekenland, Spanje en Malta.


Voor veel bestemmingen is het aantal beschikbare nog maar zeer beperkt. Waar de organisaties voorheen vooral aanbiedingen nodig hadden om de laatste reisjes te verkopen lijkt het er nu op dat er op een aantal bestemmingen zelfs een tekort is.
Zo kun je al sinds ongeveer een week via Sunweb en Jiba al geen reizen meer boeken naar het Spaanse feesteiland Ibiza. De bosbranden in Griekenland hebben ook niet gezorgd voor een verminderde belangstelling. Vooral Rhodos, Samos en een aantal kleinere eilanden doen het op dit moment nog erg goed bij de boekingen.
Veel bezoek voor Startpagina.nl
De aanhoudende belangstelling voor zonbestemmingen is ook bij Nederlands grootste portalsite Startpagina.nl goed te merken. Dochterpagina’s die over belangrijke zonbestemmingen gaan trekken op dit moment aanzienlijk meer bezoekers dan vorig jaar in dezelfde periode. Dochterpagina’s die op dit moment erg goed scoren zijn Griekenland, Kreta, Tenerife, Gran Canaria, Kos, Corfu, Miami en Turkije.

Plaats een reactie