Ramadan start 13 september

Westerse toeristen hebben er niet altijd erg in, maar voor vrijwel alle moslims is het de belangrijkste periode van het jaar: de ramadan. Een maand vasten met aansluitend het suikerfeest. Hier in Nederland merken niet-moslims weinig van de ramadan, als toerist of zakenreiziger in een voornamelijk islamitisch land kan het wel degelijk invloed uitoefenen op je reis.
In streng islamitische landen zoals Saoudi Arabië is het ook als westerling not done om overdag in het openbaar te eten, drinken of roken. In meer Westers georiënteerde landen zoals Turkije staat het echter niet zo raar als je als toerist niet meedoet met het vasten. Buiten de toeristische gebieden moet je er echter niet van staan te kijken als restaurants en bars overdag gesloten zijn.

Verenigde Arabische Emiraten
Zo was ik in 2002 tijdens de ramadan in Dubai. Overdag een restaurant bezoeken was niet mogelijk en in het openbaar roken werd niet op prijs gesteld. Noodgedwongen leefde je overdag op wat je in de supermarkt kon kopen en op je minibar. Pas ’s avonds kon je in de restaurants terecht voor een goede warme maaltijd.
Ramadan 2007
De ramadan begint in 2007 op donderdag 13 september en eindigt vrijdag 12 oktober. Als je niet beperkt wilt worden in het nuttigen van voedsel, drank of sigaretten dan is het raadzaam om gedurende die periode de streng islamitische landen te vermijden.
Meer weten over de ramadan en de exacte tijden per dag waarop er gevast wordt?
Hier vind je alles over de ramadan.
Waar?
Ramadan wordt onder andere in de volgende landen gehouden:
Afghanistan, Albanië, Algerije, Bahrein, Bangladesh, Bhutan, Bosnië-Hercegovina, Brunei, Bulgarije, Burkina Faso, Burundi, Democratische Republiek Congo, Djibouti, Egypte, Eritrea, Ethiopië, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Indonesië, Irak, Iran, Ivoorkust, Jemen, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Koeweit, Libanon, Libië, Macedonië, Malawi, Marokko, Mauritanië, Mauritius, Niger, Nigeria, Pakistan, Saudi-Arabië, Servië, Somalië, Sudan, Syrië, Tadzjikistan, Tsjaad, Turkije, Uganda, Verenigde Arabische Emiraten, Westelijke Sahara en Montenegro.

1 gedachte over “Ramadan start 13 september”

Plaats een reactie