Handig voor op vakantie: altijd en overal je medisch dossier bij je hebben. Dat kan met de Care Plus Medikeeper, een USB stick met een speciaal programma waarop je alles over je gezondheid, je medicijnen en je eventuele allergieën bijhoudt. De Medikeeper is kleiner dan een pink en weegt maar een paar gram. Hij past gemakkelijk aan je sleutelbos of mobiele telefoon en kan dus overal mee naar toe. Zorgverleners weten zo in geval van nood meteen alles wat ze moeten weten om je optimaal te kunnen helpen.


Wat is de MediKeeper?
De Medikeeper is een medisch hulp- en reisdossier op USB stick waarop je alle gegevens opslaat die belangrijk zijn als er iets met je gebeurt. Denk hierbij aan bloedgroep, medicijngebruik en contra-indicaties, maar ook aan contactinformatie van familie die je in geval van nood wilt laten waarschuwen. Invullen is eenvoudig en doe je zelf op al voorbereide pagina’s. Op de stick past ook je informatie over sport en wellness.
Waar je ook bent…
Het maakt niet uit waar je bent, op elke computer met een USB-aansluiting kun je je gegevens uitlezen.Vanuit Medikeeper kun je ook je gegevens e-mailen naar bijvoorbeeld huisarts of ziekenhuis, zodat artsen up-to-date zijn voordat je zelf arriveert. Je kunt de stick beveiligen en zelf bepalen welke gegevens vertrouwelijkzijn. Informatie van spoedeisend belang vindt moet natuurlijk wel vrij raadpleegbaar zijn.
Prijs
De Medikeeper kost bij de betere buitensportzaken € 19,95. Online kun je de MediKeeper bestellen op www.medikeeper.nl.