Sinds de invoering van de Code Reisaanbiedingen op 1 april 2007 zijn er meer dan 100 overtredingen geweest door verschillende reisaanbieders. Dit publiceerde de Consumentenbond eerder deze week op haar website. Het gaat dan onder meer om Ryanair, Vakantiediscounter, Neckermann, D-Reizen en Transavia.


De Code Reisaanbiedingen schrijft voor dat reisorganisaties geen reclame mogen maken met aanbiedingen, zonder belastingen of toeslagen. Ook is er afgesproken dat er niet gestunt mag worden met ‘goedkope’ aanbiedingen die in werkelijkheid niet te boeken zijn of met andere lokkertjes. De namen Arkefly en D-reizen zijn alweer van de lijst met namen verdwenen van de Consumentenbond. Zij zijn in de fout zouden gegaan op het punt waarover op korte termijn gesproken gaat worden tussen de reisbranche en de Consumentenbond.
Spijtig om te zien dat er toch nog zoveel overtredingen zijn. Vooral omdat het hier gaat om de duidelijke regels. Goed kijken dus als je bij een van bovenstaande reisorganisaties een reis boekt. Voor iedereen is het beter als de regels gewoon worden nagestreefd. Nu is er nog steeds sprake van onduidelijkheid en wellicht dus ook oneerlijke concurrentie.