Vanwege de gunstigere reistijden ben ik gisteren vanaf Düsseldorf International vertrokken naar Beiroet (via Istanbul). Ik had een kleine luchthaven verwacht, maar trof een redelijk grote luchthaven aan met alle efficiëntie zoals je ze van Duitsers mag verwachten. Ruime parkeergarages (ook voor lang parkeren) met voldoende parkeerplaatsen, een luchtbrug naar de terminal en een ruim opgezette vertrekhal. Zo zie ik het graag.


Als koffieliefhebber ben ik blij met de Starbucksvestiging die zich in het midden van terminal A/B bevindt. Heerlijk genieten van een Vanilla Café Latté voor vertrek…heerlijk!
Mijn mening is dat Düsseldorf een serieus alternatief is voor onze nationale luchthaven Schiphol. Zeker voor mensen die in Zuid- of Oost-Nederland wonen denk ik dat het beter te doen is met de auto om naar Düsseldorf te rijden dan naar Amsterdam. De voorgenomen milieuheffing zal zeker nog meer passagiers uit doen wijken naar Duitse of Belgische luchthavens.