Transavia.com staat bekend om de stunts waarbij ze vliegtickets voor extreem lage prijzen in de uitverkoop gooien. Erg berucht zijn de 1-euro aanbiedingen, waarbij het lijkt alsof een klant voor 1 euro naar bijvoorbeeld Milaan, Kreta, Rome of Barcelona kan vliegen. In werkelijkheid komen daar altijd nog een aantal wettelijke en eigen toeslagen bij waardoor een vlucht uiteindelijk vele tientallen euro’s meer kost dan de prijs waarmee geadverteerd werd.
Deze manier van handelen werd steeds meer gemeengoed in de reisbranche en heeft er uiteindelijk toe geleid dat alle luchtvaartmaatschappijen, touroperators of andere bedrijven die reizen aanbieden per 1 april 2007 eerlijk zijn over de kosten. Grote broer KLM vermeldt reeds sinds een maand de all-in prijzen en sinds gisteren is “aanstichter” Transavia ook overgegaan op het vermelden van de daadwerkelijke prijzen.
Eén ding kon Transavia niet laten: de administratiekosten van maximaal € 6,50 per ticket zijn niet inbegrepen in de prijs. Dit is toegestaan binnen de gemaakte afspraken.