In het Caribisch gebied en op de Canarische Eilanden is het een bekend verschijnsel: verkopers van timeshare contracten die op sluwe wijze trachten potentiële kopers te verleiden tot de “deal van hun leven”. Mensen worden gelokt met gratis vakanties die ze soms “winnen” door middel van kraslootjes die ze gratis op straat mogen krassen of ze worden op een andere manier overgehaald om naar een presentatie te komen kijken.
Voor veel Amerikanen is timesharing inmiddels een normaal verschijnsel, wij Europeanen zijn nog niet zo goed gewend aan de agressieve verkoopmethodes die vaak gehanteerd worden en zeker niet aan de kleine lettertjes die regelmatig gehanteerd worden bij timesharing-overeenkomsten.
Op Gran Canaria schijnt het nu zelfs een stapje verder te gaan nu een timeshare organisatie daar verdacht wordt van oplichting. Eén van de vermeende slachtoffers heeft er een eigen weblog over opgezet. Lees hier het verhaal van Franky en probeer dit in je achterhoofd te houden als een vriendelijk meisje je op Gran Canaria zomaar een gratis vakantie weg wil geven!