Oplichting op Gran Canaria?

In het Caribisch gebied en op de Canarische Eilanden is het een bekend verschijnsel: verkopers van timeshare contracten die op sluwe wijze trachten potentiële kopers te verleiden tot de “deal van hun leven”. Mensen worden gelokt met gratis vakanties die ze soms “winnen” door middel van kraslootjes die ze gratis op straat mogen krassen of ze worden op een andere manier overgehaald om naar een presentatie te komen kijken.
Voor veel Amerikanen is timesharing inmiddels een normaal verschijnsel, wij Europeanen zijn nog niet zo goed gewend aan de agressieve verkoopmethodes die vaak gehanteerd worden en zeker niet aan de kleine lettertjes die regelmatig gehanteerd worden bij timesharing-overeenkomsten.
Op Gran Canaria schijnt het nu zelfs een stapje verder te gaan nu een timeshare organisatie daar verdacht wordt van oplichting. Eén van de vermeende slachtoffers heeft er een eigen weblog over opgezet.

5 gedachten over “Oplichting op Gran Canaria?”

  1. Is dit hetzelfde als wat ze ook in Spanje proberen te doen op het strand in torremolos? Je mag dan mee naar Fuengirola en krijgt ook een rondleiding en info over Freedom Vacation Network? En zijn er mogelijkheden om er onderuit te komen?

  2. Ook wij zijn erin getrapt…champagne..gratis diner…cruise naar de caribean…gratis vakantie die we gewoonen hadden via het kraslootje….1500 euro lichter en inmiddels twee maanden verder en niets meer gehoord..oh ja of we het hele bedrag 12.000 euro wat we eigenlijk in termijn van 125 euro per maand zouden betalen in 1 keer willen lenen omdat er problemen zijn om het spelletje zo te spelen als zij hadden voorgespiegeld….Aan der werknemer die ons heeft ingepalmpt nog 100 euro geleend omdat zijn portomonee en zijn id waren gestolen uit zijn auto….een op zich aardige vlaming….Johan de roeck genaamd….hoe komen wij hier onderuit ….waar moeten wij zijn??
    Groetjes vera

  3. Ook ik werd bijna gestrikt voor zo’n presentatie op Rhodos. Als dankjewel voor een zogenaamde toeristenenquete, afgenomen op de boulevard, kreeg ik als dankjewel het “winnende” kraslot. Oppassen dus !!!

  4. palmoasistimeshare.wordpress.com zijn we gestart om eigenaren, bezitters en gebruikers van Palm Oasis te kunnen voorzien van informatie zonder dat we allemaal hetzelfde doen.
    Heeft u een verhaal te vertellen, laat het ons weten. Reageer op eerdere berichten. U bent niet de enige, u staat niet alleen.
    Het is de bedoeling om zoveel mogelijk eigenaren van vakantie weken Palm Oasis samen te brengen en gezamelijk problemen aan te kaarten. We moeten de politiek wakker schudden, timesharing, incasso’s, lig er niet alleen wakker van!
    Bezoek palmoasistimeshare.wordpress.com en u denkt, dat zou ik geschreven kunnen hebben.
    Laat uw kinderen en kleinkinderen niet opgescheept zitten met uw timeshare probleem. Wat zijn de kosten over 30, 40 jaar?
    Door samen te werken kun je veel vragen beantwoord krijgen. Enkele vragen waar wij mee zitten zijn bijv. Wij zien nergens een vermelding van de looptijd? Wat is nu eigenlijk het eigendomsbewijs? Waarvan ben ik nu eigenaar?( 1 week gebruik van woning is niet het juiste antwoord) Sta ik wel ingeschreven? U heeft een kennis, relatie, vriend(in) thuis in internationaal privaatrecht? U heeft uw contract al laten doorlezen door een jurist en zijn antwoord is… Help ook anderen met uw wijsheid, laten we niet allemaal het wiel uitvinden maar laten we samen het wiel bouwen.
    Persoonlijke informatie, namen, plaatsen, contractnummers etc worden niet gepubliceerd. Mag de naam van uw advocaat, advocatenbureau, vraag en antwoord gepubliceerd worden vermeld dit dan.
    Geen verhalen van, ik heb wel eens gehoord dat, waarschijnlijk kunnen zij. Ben je serieus bezig met dit probleem zoek eerst zelf uit wat het antwoord kan zijn of zoek op deze site naar uw vraag plus antwoord.
    U helpt niet alleen anderen, anderen helpen ook u.
    Stap over die drempel van schaamte heen, welke drempel! Wie heeft er nu geen aandelenlease, winst verdubbelaar, geld in ijsland gehad! Laat die mensen toch die zeggen waar was je met je gedachten dat weet toch iedereen, timesharing niet doen. Als we het allemaal al wisten was er geen weekendmiljonair met robert. Er is toch niets aan als ze allemaal het miljoen wonnen.

  5. ik heb een reis gekocht naar anfi del mare op gran canaria voor de prijs van 4500 € en moet het bedrag in 3 keer betalen waarvan 950 € voorschot. Zou dat ook bedrog kunnen zijn???
    Dank U

Plaats een reactie