De ANWB verwacht komend weekend lange files op de wegen richting de Alpen. In Nederland wordt het niet druk. Vrijdag 16 februari begint voor de regio’s Midden en Zuid de voorjaarsvakantie.
Er gaan deze week ruim 700.000 mensen voor een korte of langere vakantie weg. Zo’n 330.000 Nederlanders blijven in eigen land, 400.000 landgenoten gaan naar het buitenland. Ongeveer de helft daarvan gaat op wintersport. Oostenrijk blijft voor de wintersporter het populairst. Na een te warme maand januari ligt er nu in de meeste gevallen sneeuw genoeg.


Duitsland
In Duitsland staan zaterdag 17 februari lange files richting het zuiden. Vooral op de Beierse wegen, rond München en bij de grensovergangen met Oostenrijk. Drukke wegen zijn ondermeer de A7 Ulm – Füssen (route via Fernpas), de A8 Stuttgart – München – Salzburg, de A9 Neurenberg – München, de A93 richting Innsbruck en de A99 de ringweg München. Pas na 17.00 uur neemt de drukte af, verwacht de ANWB.
Alpenlanden
In Oostenrijk en Zwitserland wordt het zaterdag 17 februari ook druk. In Oostenrijk wordt het filerijden op de A10 Salzburg-Villach bij Bischofshofen, voor de Tauerntunnel en ook op de B179, de Fernpasbundesstrasse, tussen Füssen en Nassereith.
In Zwitserland heeft het verkeer veel vertraging op de A2 Bazel-Chiasso voor de St. Gotthardtunnel en op de A13 St. Margrethen – Bellinzona voor de San Bernardinotunnel. Bovendien zijn wachttijden onvermijdelijk bij de grensovergang in Bazel en bij de autotreinstations van Furka, Lötschberg en Vereina.
Frankrijk
In Frankrijk staan er zaterdag files op de A40 Macon – Genève, de A43 Lyon – Chambéry en de routes nationales rond Albertville, Grenoble, Môutiers en Le Bourg-d’Oisans.
Op 23 februari begint de schoolvakantie voor de regio Noord.
Bron: TourPRess persberichten