Steiermark,het groene hart van Oostenrijk met afwisselende berglandschappen, hoge besneeuwde bergtoppen, rommantische wijngaarden en de heilzame kurbiskernolie (=pompoen pit olie)is bij veel Nederlanders nog onbekend.
Steiermark Tourismus wil daar verandering ik aanbrengen en biedt sindskort een fietsroute kaart aan in het Nederlands door dit prachtige stukje Oostenrijk. De fietspaden langs de rivieren zorgen voor een verfrissende afwisseling in het fietsaanbod. Veel fietsers beweren dat de Murradweg Oostenrijks mooiste rivierfietsroute is, maar ook de routes langs grote rivieren als de Enns en de Mürz en de talrijke meren zorgen voor vernieuwende ervaringen. Trekking-fietsroutes lopen van het Salzkammergut in het noorden tot in het Steirische thermenlandschap in het zuiden en laten qua avontuur, cultuur en uitdaging niets te wensen over.
Vanzelfsprekend mag een bezoek aan de cultuur hoofdstad Graz niet ontbreken, bezoek hier o.a. het cultuur museum en de gezellige binnenstad. Waar men de verbrande calorien in één van de vele conditoreien weer kan aanvullen. (insider tip: Strehly in de Sporgasse)
Vergeet ook de Thermen niet, een ideale plek om weer even op adem te komen en te genieten van het heilzame water, Bad Blumau in Hundertwasser stijl is één van de mooiste thermen van Oostenrijk.

De fietsroutes in de Steiermark staan aankomende zomer weer op scherp en beloven nieuwe, sportieve en ambitieuze uitdagingen, samen met gezellige en kindvriendelijke fietsroutes waarbij ook het transport van de fietsen mogelijk is. Een bijkomend pluspunt is natuurlijk ook de goede prijs- kwaliteitsverhouding van Oostenrijk en dat maakt de Steiermark tot een belevenis voor elke fietser.