Een Iraans militair vliegtuig met aan boord zeker negentig mensen is dinsdag neergestort op een flatgebouw in een woonwijk in de Iraanse hoofdstad Teheran. Het toestel probeerde een noodlanding te maken, meldde het Iraanse staatspersbureau IRNA. Volgens een lokale overheidsfunctionaris zijn vermoedelijk alle 94 inzittenden dood.


Het Hercules C-130 transportvliegtuig boorde zich in een flat van tien verdiepingen in een buitenwijk in het zuiden van de stad. Daardoor zijn volgens de lokale televisie ook op de grond veel slachtoffers gevallen. Het vliegtuig probeerde een noodlanding te maken op de internationale luchthaven Mehrabad die vlakbij ligt.
De rampplek is veranderd in een vuurzee, meldden ooggetuigen. Reddingswerkers zijn daardoor nauwelijks in staat hulp te verlenen. Boven de wijk hangt dikke, zwarte rook. De politie vreest dat er mogelijk honderden doden zijn gevallen omdat het gebied dichtbevolkt is. Het vliegtuig was juist opgestegen vanaf Mehrabad, een luchthaven die zowel voor de burgerluchtvaart als militaire doeleinden wordt gebruikt. Volgens IRNA zou de bemanning hebben gemeld dat het toestel met technische problemen kampte.
Lees hier de laatste reacties.
Bron:
www.nu.nl