Vakantie vierende Duitsers op Mallorca ergeren zich groen en geel aan de hoge prijzen in de horeca. Reisaanbieder TUI biedt onze oosterburen nu vakanties aan op dit feesteiland inclusief gratis bier. Ja, wat zal hier ik hier nu van zeggen? Fijn voor de een, ongein voor de ander.


Duitse vakantiegangers blussen de warme dagen op de stranden van Mallorca graag af met een pilsje. Met prijzen van 3,50 euro en 5 euro in de populaire kroegen ‘Bierkönig’ en ‘Oberbayern’ kan dat flink in de papieren lopen. Reisorganisatie TUI biedt voor volgend jaar vakanties van een week aan inclusief drank in deze twee kroegen vanaf 559 euro. De vakantiegangers krijgen voor in de bar een gekleurd plastic armbandje. De enige beperking voor het aanbod is een verplicht verblijf in een van twee speciaal geselecteerde hotels. Ook is de drank niet de hele dag gratis. Het aanbod geldt van 11 uur ‘s morgens tot 4 uur ‘s middags en van half negen tot 11 uur ‘s avonds.
In Turkije proberen toeristen de luidruchtige en drankzuchtige vakantiegangers juist te mijden. Vorige maand lanceerden reisorganisaties in ons land Rus-vrije vakanties.
Bron:
www.zibb.nl