Eerste deel Noordzeepad in Jutland geopend

In het noorden van Jutland is het eerste stuk geopend van Nordsøstien, of zoals de internationale aanduiding luidt: The North Sea Trail, een netwerk-in-wording van wegen en paden langs de kusten van Denemarken, Noorwegen, Zweden, Schotland, Engeland, Duitsland en Nederland.

Het hele Noordzee-wandelpad, dat met steun van de Europese Unie wordt ontwikkeld, moet 4.000 km lang worden. Het is overigens niet alleen bedoeld om mensen in beweging te brengen, maar ook om meer belangstelling te wekken voor het culturele erfgoed in de kustgebieden.
In totaal werken 26 regio’s in de genoemde landen samen om historische paden met culturele bezienswaardigheden langs de kusten met elkaar te verbinden. Het netwerk moet toegankelijk worden voor zowel wandelaars, fietsers als automobilisten. Borden langs de route moeten de gebruikers van de route steeds attenderen op culturele uitingen, inclusief actuele programma’s.
Het stuk van Nordsøstien dat nu in Denemarken is opengesteld is een traject van ongeveer 400 kilometer dat loopt van Bulbjerg in het westen via Skagens Gren in het uiterste noorden en Frederikshavn naar Hadsund aan de Mariager Fjord, aan de oostkust van Jutland.
Meer info: Midt-Nord Turisme, Skeelslund, DK-9440 Aabybro, tel. +45 9696 1200, fax +45 9824 7447, e-mail: in**@mi***************.dk en www.midt-nord-turisme.dk
bron: Tourpress

1 gedachte over “Eerste deel Noordzeepad in Jutland geopend”

  1. Hallo
    Ik lees hier net een artikkel over het noordzee pad langs de kust van Denemarken.wij hebben hier belanstelling voor,mijn vraag is dan ook,hoe kom ik aan goede informatie cq wandelkaarten van dit traject.
    met vriendelijke groeten
    A.Rohring.

Plaats een reactie