Hoe kan een creditcard bijdragen aan financiële gezondheid?

Financiële gezondheid is een belangrijk aspect in het leven, het hoewel je financieel gezond leven vaak al leert als je een stukje ouder bent, ben je natuurlijk nooit te oud om er over te leren! Daarnaast; jong geleerd is oud gedaan, dus ben je een nieuwkomer op het gebied van financiële gezondheid, is elk beetje extra informatie natuurlijk mooi meegenomen.

Wij zijn in ieder geval van mening dat een van de belangrijkste stappen die je kan zetten om je financiën te beheren en op te bouwen, het begrijpen van een creditcard is; en ook hoe je er een kan aanvragen en er vervolgens goed mee om kan gaan. Lees snel met ons mee als je nieuwsgierig bent geworden!

Waarom is een creditcard belangrijk?

Creditcards lijken gewoonweg op een pinpas waarmee je je betalingen kan uitvoeren, maar niets is minder waar. Een creditcard kan worden gezien als een krachtig financieel instrument, dat je kan helpen bij het opbouwen en beheren van jouw krediet, financiële flexibility en daarnaast ook nog eens diverse voordelen oplevert. We leggen het graag voor je uit.

  1. Kredietopbouw

Het gebruik van je creditcard versterkt je kredietgeschiedenis; zo’n kredietgeschiedenis is essentieel voor het verkrijgen van leningen, zoals een hypotheek of een eventuele lening voor een auto. Daarnaast kan het van invloed hebben op de rentetarieven die je ontvangt.

  1. Financiële flexibility

Met het gebruik van creditcards ben je flexibeler op het gebied van je geldzaken. Wanneer je in bezit bent van een creditcard, heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om aankopen te doen wanneer je het geld dat je voor die aankoop nodig hebt eigenlijk nog niet beschikbaar hebt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer er een noodsituatie is, of bij het uitstellen van betalingen.

  1. Voordelen en beloningen

Veel creditcards bieden beloningen en voordelen, zoals cashback, reispunten, verzekeringen en kortingen. Door slim gebruik te maken van deze voordelen, kan je geld besparen en beloond worden voor je uitgaven.

Hoe kan je een creditcard aanvragen?

Nu je een inkijkje hebt gekregen in de voordelen van het in bezit zijn van een creditcard, leggen we je graag uit hoe je een creditcard aanvraag kan doen en welke verschillende zaken daarbij komen kijken.

  1. Doe onderzoek

Wil je een creditcard aanvragen? Doe dan eerst goed onderzoek! Vergelijk verschillende maatschappijen en websites die informatie kunnen bieden (zoals ICScards.nl). Bekijk de jaarlijkse kosten van het hebben van een creditcard, de rentetarieven die daarbij komen kijken en zoek altijd een creditcard uit die past bij jouw specifieke financiële behoeftes!

  1. Beheer je creditcard verstandig! 

Als je eenmaal een creditcard hebt aangevraagd, is het van groot belang om deze ten alle tijden zorgvuldig te beheren. Betaal altijd op tijd af en probeer je saldo zo laag mogelijk te houden in verband met rentekosten. Gebruik de kaart met verantwoordelijkheid en geef niet meer uit dan mogelijk is voor jouw eigen budget!


Fotocredits: Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay

Plaats een reactie