De kerstmarkten in Wenen zijn geopend (2023)

Ben jij klaar om jezelf onder te dompelen in de sprookjesachtige kerstsfeer van Wenen? Vanaf 10 november 2023 nodigen de kerstmarkten in Wenen je uit om alvast te beginnen met je kerstinkopen in een gemoedelijke sfeer. Met Punsch, Glühwein en talloze kraampjes gevuld met kunstnijverheid, is dit een ervaring die je niet mag missen.

De verscheidenheid van Weense kerstmarkten

In Wenen vind je een diversiteit aan kerstmarkten, elk met zijn eigen charme. De grootste, met 123 kramen, is dit jaar te vinden in één van de gezelligste wijken van Wenen, namelijk Spittelberg. Spittelberg ligt direct achter het MuseumQuartier. Maar ook de markten bij het Rathausplatz, het Schloss Schönbrunn en het Belvedere zijn een bezoek waard.

Unieke attracties en activiteiten

Elke markt biedt unieke attracties. Zo kun je genieten van livemuziek, kinderworkshops, en dit jaar komt ook de Coca-Cola-kersttruck voorbij op de Wintermarkt am Riesenradplatz.

Culinaire hoogstandjes en ambachten

De Weense kerstmarkten zijn een paradijs voor fijnproevers. Van traditionele Oostenrijkse lekkernijen tot handgemaakte cadeaus, je vindt hier alles om je kerstinkopen compleet te maken. In Oostenrijk drink je namelijk geen Glühwein op de kerstmarkt maar een zelfgemaakte Punch, let op deze is qua alcohol een stuk sterker en intenser dan een beker Glühwein.

De sfeer van de kerstmarkten in Wenen

Ervaar de gezellige kerstsfeer met schitterende lichtjes, kerstmuziek en de geur van versgebakken lekkernijen. Elk van deze markten biedt een unieke ervaring die je in de kerststemming brengt.

Praktische informatie

De kerstmarkten in Wenen zijn eenvoudig te bereiken met openbaar vervoer en er zijn genoeg opties voor overnachting in Wenen. Hieronder vind je de details van enkele belangrijke kerstmarkten:

  • Wiener Christkindlmarkt am Rathausplatz: Geopend van 10 november tot 26 december. Een sprookjesachtige locatie met 95 kramen, waarvan 16 voor gastronomie.
  • Wintermarkt am Riesenradplatz: Open van 18 november tot 7 januari, met liveconcerten en spannende attracties.
  • Altwiener Christkindlmarkt: Beleef traditioneel Wenen van 17 november tot 23 december op de Freyung.
  • Weihnachtsmarkt Am Hof: Een markt vol handgemaakte en artistieke producten, open van 10 november tot 23 december.
  • Weihnachtsdorf am Maria-Theresien-Platz: Tussen de prachtige musea, open van 15 november tot 26 december.

De kerstmarkten in Wenen bieden een onvergetelijke ervaring vol feestvreugde, culinaire geneugten en prachtige ambachten. Of je nu op zoek bent naar een uniek kerstgeschenk of gewoon wilt genieten van de gezellige kerstsfeer, Wenen verwelkomt je met open armen. Mis deze magische ervaring niet en plan vandaag nog je bezoek aan de kerstmarkten in Wenen.

Plaats een reactie