Booking.com populairste vakantieplatform

Bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder boekte in de afgelopen drie jaar een vakantie via een vakantieplatform (49%). Dat zijn 7,2 miljoen Nederlanders. Het aanbod (64%) is de belangrijkste reden om te kiezen voor een bepaalde partij. Booking.com is duidelijk het populairste vakantieplatform (34%). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders.

Ruim 7,2 miljoen Nederlanders boeken via vakantieplatform

Vakantieplatformen tonen het aanbod aan accommodaties, reispakketten en vervoer op een overzichtelijke manier. Zo kan de consument de partijen vergelijken. Bijna de helft (49%) van de Nederlanders boekte in de laatste drie jaar een reis via een vakantieplatform. Dat zijn bijna 7,2 miljoen Nederlandse vakantiegangers. Zij zijn samen goed voor 40,2 miljoen boekingen. Dat zijn 5,6 boekingen per persoon in de afgelopen drie jaar.

Aanbod belangrijkste keuzereden

Bijna twee derde (64%) van de Nederlanders die via een vakantieplatform boeken, kiest voor deze partij vanwege het ‘aanbod’ van het platform. ‘Aanbod’ is daarmee de vaakst genoemde keuzereden. ‘Gemak’ (56%) en ‘prijs’ (56%) vormen ook belangrijke keuzeredenen. De keuzemix bestaat uit nog vijftien andere belangrijke aspecten.

Booking.com populairst

Van alle vakantieplatformen is Booking.com veruit het meest populair. Ruim 4,9 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder boekten in de afgelopen drie jaar bij Booking.com. Dat is ruim een derde (34%) van Nederland. Airbnb volgt met 16%. Nederlanders boekten in de afgelopen drie jaar de reizen voornamelijk via één vakantieplatform (28%). 12% deed dat via twee verschillende platformen en 9% via drie of meer platformen.

Over Multiscope

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen, een grootschalig onderzoek naar reclame, naamsbekendheid, bezoek, besteding, NPS en loyaliteit in de Nederlandse markt voor vakantieplatformen. In het onderzoek zijn 6.012 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Plaats een reactie