Nachttreinen steeds populairder

Droom je ervan om ’s nachts met de trein te reizen en wakker te worden in een nieuwe stad? Goed nieuws! Reizen met de nachttrein wordt steeds populairder, en er zijn enkele nieuwe routes en updates op komst.

Van Brussel via Amsterdam per nachttrein naar Berlijn.

Het jonge Belgisch-Nederlandse treinbedrijf, European Sleeper, brengt een interessante verandering aan. Vanaf eind maart 2024 wordt hun nachttreinroute tussen Brussel en Berlijn verlengd tot aan Praag. Je kunt dus ontspannen slapen terwijl je door verschillende landen reist en wakker worden in de prachtige Tsjechische hoofdstad! En weet je wat leuk is? Deze trein stopt ook in Dresden en Bad Schandau in Saksen.

Hoe werkt de European Sleeper trein? Nou, op maandag, woensdag en vrijdag vertrekt de trein ’s avonds uit Brussel en komt de volgende ochtend aan in Praag. Terugreizen? Op dinsdag, donderdag en zondag vertrekt de trein ’s avonds uit Praag en kom je de volgende dag aan in Brussel. Deze treinreis biedt ook tussenstops in steden zoals Amsterdam, Berlijn, Dresden en Antwerpen. Als je geïnteresseerd bent, kun je vanaf 25 maart 2024 al reizen op deze nieuwe nachtelijke treinroute.

De ticketprijzen?

Die zijn best wel interessant want wie vroeg boekt kan een leuk voordeeltje pakken De ticketprijzen beginnen al vanaf 159 euro. Extra voordeel: je kunt ook kiezen voor individuele compartimenten of zelfs women-only compartimenten.

Maar dat is nog niet alles. European Sleeper, opgericht in 2021, heeft plannen om in 2025 een gloednieuwe verbinding tussen Amsterdam en Barcelona te lanceren. Kun je je voorstellen dat je slaapt, terwijl je door Frankrijk reist en wakker wordt in het zonnige Spanje?

Meer ontwikkelingen in het nachttreinen netwerk

Terwijl European Sleeper nieuwe verbindingen toevoegt, zijn ook andere grote treinmaatschappijen aan het uitbreiden. Vanaf december 2023 zullen de Deutsche Bahn (DB) en de Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) nachttreinen aanbieden van Berlijn en Wenen naar Parijs en Brussel. En in de herfst van 2024 zullen deze treinen elke dag rijden! Bovendien heeft de ÖBB kortgeleden de allernieuwste versie van de Nightjet aangekondigd Je kunt nu ook kiezen voor een sleepingpod aanboord van de nachtrein.

De nachttreinrevolutie is in volle gang, en het is een geweldige tijd om te overwegen om Europa per spoor te verkennen. Dus, waar gaat jouw volgende nachtelijke treinavontuur heen?

Plaats een reactie