Strenge regels moeten problemen met toeristen in Italië voorkomen

Italië heeft de afgelopen jaren ook regels en wetten voor toeristen ingevoerd en in de toekomst zullen er nog meer volgen. Italiaanse gemeenschappen waarschuwen steeds vaker voor de ineenstorting van het toerisme en roepen op tot nieuwe wetten. Onlangs hebben verschillende Italiaanse vakantieregio’s bijvoorbeeld kauwgom en het drinken van bier op het strand verboden. Het is al verboden om schelpen, stenen of zand uit de natuur mee te nemen. Daarnaast geldt er ook een streng rookverbod op de Italiaanse stranden aan de Middellandse Zee.

Het is belangrijk dat toeristen ook de bezienswaardigheden van het land respecteren. Een toerist die de naam van zijn vriendin op het Colosseum in Rome kerfde, hangt nu boetes tot 20.000 euro en een mogelijke gevangenisstraf tot vijf jaar boven het hoofd. In 2014 werd een vakantieganger al veroordeeld tot een boete van 20.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar voor het schilderen op de muren van het beroemde amfitheater.

Nieuwe wetten voor bestuurders: Italië verscherpt de verkeersregels tijdens het vakantieseizoen
Iedereen die een auto bestuurt in Italië moet zich bewust zijn van de verkeersregels. Het is zelfs verboden om je arm uit het raam te hangen tijdens het rijden. Er is een wet die zegt dat je beide handen aan het stuur moet houden. Bovendien heeft Italië de verkeersregels voor bestuurders midden in het vakantieseizoen drastisch aangescherpt. Mensen die onder invloed zijn van drugs zoals alcohol riskeren nu een schorsing van het rijbewijs tot 30 jaar.

Op de vakantie-eilanden Lampedusa en Linosa mogen toeristen zelfs helemaal geen auto’s meer gebruiken. Bovendien moeten e-bikes in de toekomst met een beschermende helm worden bestuurd en hebben ze binnenkort een kentekenplaat nodig.

Plaats een reactie