Het Colosseum, een wonder uit het oude Rome

Als je van plan bent om Rome te bezoeken, dan is er één plaats die zeker niet mag ontbreken op je lijstje: Het Colosseum. Dit torenhoge amfitheater werd in AD 80-82 gebouwd en kon op zijn hoogtepunt tot wel 80.000 toeschouwers herbergen! Vandaag de dag geldt het Colosseum als één van de meest iconische symbolen van Rome en is het een must-see voor toeristen van over de hele wereld.

De geschiedenis achter het Colosseum

Het Colosseum werd gebouwd tijdens het bewind van keizer Titus Flavius Domitianus en maakte deel uit van een groot complex dat ook bestond uit twee gymnasia en een gigantisch park. Het Colosseum werd uiteindelijk een plek waar mensen konden genieten van verschillende vormen van entertainment, waaronder gladiatorenspelen, jachtshows en gevechten met wilde dieren.

De bouw van het Colosseum nam ongeveer 10 jaar in beslag, waarbij ongeveer 100.000 Joden als dwangarbeiders werden ingezet. Het amfitheater had 80 ingangen en vier niveaus, bereikbaar via trappen tussen marmeren zuilen waarin enorme stands waren uitgesneden – perfect voor de toeschouwers om te zitten en te kijken naar de actie op de arena.

Naarmate het Romeinse Rijk afbrokkelde, raakte het Colosseum in verval en werd het gebruikt als bron van bouwmateriaal. In de 18e eeuw begon uiteindelijk een lange periode van restauraties en vandaag de dag is het Colosseum één van de meest bezochte attracties in Rome.

Het bezoeken van het Colosseum

Als je naar Rome gaat, mag een bezoek aan het Colosseum zeker niet ontbreken. Om te beginnen, raden we aan om vooraf je tickets te bestellen, zodat je niet in de rij hoeft te staan ​​om binnen te komen. Je kunt ook een rondleiding boeken, waardoor je meer te weten komt over de geschiedenis van het Colosseum en de vele evenementen die er zijn gehouden.

Als je eenmaal binnen bent, kun je op eigen tempo het Colosseum verkennen. Er zijn trappen die naar buiten leiden naar de arena en je kunt de restanten van een podium en tuinen zien die ooit dienst deden als woningen voor wilde dieren. Verdiepingen hoger heb je een geweldig uitzicht over Rome.

Het is belangrijk om te weten dat het Colosseum een populaire toeristische attractie is en het kan er druk zijn. Daarom raden we aan om vroeg te gaan of een bezoek laat in de middag te plannen. Houd er ook rekening mee dat tassen, paraplu’s en andere grote voorwerpen niet zijn toegestaan ​​binnen het gebouw – wees dus voorbereid en reis licht!

In het kort

Het Colosseum is een indrukwekkend gebouw en één van de meest iconische attracties in Rome. Het is de moeite waard om tijdens je reis naar deze historische plek te bezoeken. Met zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur is het Colosseum een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur en geschiedenis.

Dus, ben jij klaar om het Colosseum te ontdekken? Bestel dan vandaag nog je tickets en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring.

Plaats een reactie