De mooiste stranden van Lanzarote

Als je op zoek bent naar een prachtige vakantiebestemming met adembenemende stranden, dan moet je zeker eens denken aan Lanzarote. Dit mooie eiland in de Atlantische Oceaan, gelegen voor de kust van Marokko, biedt kilometerslange witte zandstranden en kristalhelder water. In dit artikel neem ik je mee langs de mooiste stranden die dit eiland te bieden heeft. Heb je je zwemkleding en badlaken al ingepakt?

Papagayo Beach: het pareltje van Lanzarote

Papagayo is zonder twijfel één van de meest bekende en mooiste stranden in Lanzarote. Het is het waard om het wat moeilijker begaanbare pad erheen te nemen, want als je eenmaal aankomt bij Papagayo zie je het heldere turquoise water en het fijne witte zandstrand. Je kunt hier niet alleen heerlijk zonnebaden en zwemmen, maar ook snorkelen en duiken. Vergeet je camera niet, want het uitzicht over de oceaan is ook absoluut instagramwaardig.

Playa Blanca: van oudsher het populairste strand

Playa Blanca, ofwel ‘Witte Strand’, is het bewijs dat niet ieder populair strand zijn charme hoeft te verliezen. Hier vind je elke voorziening die je nodig hebt, zoals genoeg ligbedden, restaurantjes en activiteiten. Ondanks de populariteit van dit strand, blijft de sfeer er heel relaxt. Het strand is ideaal voor gezinnen met kinderen omdat het water ondiep is en er weinig golven zijn. Vanaf Playa Blanca heb je ook uitzicht op het nabijgelegen eiland Fuerteventura.

Famara: het surfstrand

Famara heeft misschien niet het zand en de voorzieningen als de andere stranden, maar het heeft wel de beste surfspots van Lanzarote. Het water is wilder en er zijn meer golven dan op de meeste andere stranden op het eiland. Ook al zijn de brandingomstandigheden hier wat ruiger, het blijft een fijne plek om te relaxen en naar de surfende mensen te kijken.

El Golfo: zwemmen in een vulkanische baai

El Golfo is een strand dat vlak naast een vulkaankrater ligt en daarom bekend staat om zijn bijzondere kustlijn van donker zwarte lavarotsen. Het rustige water in deze baai is ideaal om in te zwemmen en te snorkelen. Door het aparte landschap is dit een erg populaire locatie onder fotografen.

Plaats een reactie