Dubai Mall krijgt nieuwe naam

The Dubai Mall krijgt een nieuwe naam die per direct toegepast gaat worden. In diverse media in de Verenigde Arabische Emiraten wordt dit nieuws vanochtend aangekondigd. Voor eigenaren van websites en webpagina’s over Dubai die denken dat ze nu ineens met verouderde content zitten: no worries. Zoals wel vaker in Dubai zijn ze niet erg origineel met het bedenken van namen. In dit geval is de naamsverandering zo minimaal dat je in Nederlandse content waarschijnlijk geen verschil zal zien tussen de oude en de nieuwe naam voor dit enorme winkelcentrum.

Dit is de nieuwe naam

Tot vandaag sprak men in het Engels over The Dubai Mall. Vanaf nu is de officiële naam Dubai Mall. De enige verandering zit hem in het feit dat het lidwoord ‘The’ eerst onderdeel was van de naam en nu niet meer. In de praktijk zal het woordje ’the’ waarschijnlijk nog steeds veel toegepast worden, maar hoort het dan niet meer met een hoofdletter te beginnen. Waar er vroeger misschien weleens geschreven werd ‘I visited The Dubai Mall’, moet dat nu ‘I visited the Dubai Mall’ of ‘I visited Dubai Mall’ worden.

What’s in a name, zullen we maar zeggen. We vroegen de populaire Nederlandse site allesoverdubai.nl of zij hun content over de Dubai Mall aan gaan passen. Hun reactie was kort en duidelijk: “Wij hebben het altijd al over de Dubai Mall gehad en niet over The Dubai Mall. Er hoeft volgens ons dus niets aangepast te worden.”

Aankondiging via TikTok

The Dubai Mall by Emaar heeft op TikTok aangekondigd dat het zijn naam wijzigt in een rebranding. De videoclip onthulde dat het winkelcentrum voortaan Dubai Mall zal heten. In de korte clip met de titel “Introducing our new name”, is Finn Wolfhard van Stranger Things te zien terwijl hij naar de camera loopt met de voormalige naam van het winkelplein boven zijn hoofd. Vervolgens klikt hij met zijn vingers waardoor “The” wordt verwijderd en er simpelweg staat: “Dubai Mall.” Het loopt met het onderschrift: “New name but still your fave mall.”

Na de aankondiging heeft het merk zijn profielfoto op TikTok en Instagram aangepast met de nieuwe naam, maar de website moet nog worden bijgewerkt.

Plaats een reactie