4 Tips om een originele reis door Europa te maken

Als je op zoek bent naar een authentieke reis ervaring, dan is Europa de perfecte bestemming. Van het prachtige landschap in Ierland tot de historische bezienswaardigheden in Italië en van het kleurrijke nachtleven in Spanje tot de pittoreske dorpen in Oost-Europa; er is voor iedereen wat wils. Maar om op deze reis echt iets bijzonders mee te maken, moet je weten hoe je je reis origineel en uniek maakt. In deze blog geven we je daarom vier tips over hoe je een originele reis door Europa kunt maken.

Overweeg een kampeertrip
In de eerste plaats is het verstandig om een kampeervakantie te overwegen. Een kampeervakantie biedt toeristen de gelegenheid om meer tijd door te brengen met het verkennen van hun bestemming zonder veel geld uit te geven aan hotels. Plus, met bijvoorbeeld een Franse camping in Europa, zul je een prachtige omgeving en comfortabele accommodatie hebben. Daarbij heb je ook nog eens de keuze om op plekken te kamperen waar niet veel andere toeristen worden verwacht, waardoor je het rijk haast volledig voor jezelf zult hebben.

Kies voor meerdere landen
Ten tweede is het een goed idee om voor meerdere landen te kiezen. Dit is niet alleen leuker, maar geeft je ook de mogelijkheid om verschillende culturen en gewoontes te ontdekken. Omdat de landen in Europa zo dicht bij elkaar liggen, is het een reistrend geworden om zo veel mogelijk landen in je reisplan te verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld afwisselend dagen doorbrengen in Frankrijk en België, of bijvoorbeeld Italië en Slovenië. Wanneer je dus graag verschillende Europese ervaringen wilt meemaken, is het een goed idee om voor meerdere landen te kiezen.

Voeg een minder populair land aan je reis toe
Verder is het slim om een minder populair land toe te voegen aan je reis. Oost-Europese landen zoals Bulgarije, Roemenië en Kroatië zijn bijvoorbeeld minder populair onder toeristen dan landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Door naar deze minder bezochte landen te gaan, kun je meer van de unieke Europese cultuur te weten komen. Dit komt doordat je meer ervaart van hoe sommige landen en culturen in elkaar steken die niet op toeristen zijn gericht.

Vermijd toeristenvallen
De laatste tip die we je mee willen geven is om toeristenvallen te vermijden. Hoewel het leuk kan zijn om de verschillende toeristische attracties van een stad te bezoeken, zou je ook moeten proberen om meer tijd door te brengen met de locals. Dat is namelijk veruit de beste manier om echte ervaringen op te doen. Het is ook een goed idee om tips en adviezen van lokale bewoners te zoeken als je bijvoorbeeld een restaurant of café wilt bezoeken. Op deze manier maak je je originele reis door Europa onvergetelijk.

Al met al biedt Europa toeristen een onvergelijkbare reiservaring. Maar als je ervoor wilt zorgen dat je reis origineel en uniek is, dan is het verstandig om deze vier tips te benutten. We hopen dat je reis door Europa plannen nu een stuk makkelijker voor je is geworden.

Plaats een reactie