De 8 beste stranden van Florida

Florida is een van de populairste bestemmingen voor strandvakanties in de Verenigde Staten, en het is duidelijk waarom! Met meer dan 1000 kilometer aan prachtige stranden is er een breed scala aan opties. Als je wilt weten welke stranden de bijzonderste ervaring bieden, lees dan verder.

1) Siesta Beach: Dit zandstrand gelegen in Sarasota is al jarenlang verkozen tot het beste strand van Amerika. Het is bekend om zijn fijn, wit zand en kristalheldere water dat perfect is voor zwemmen. Siesta Beach heeft ook een paar picknicktafels, een speeltuin en een snackbar, waardoor het een geweldige optie is als je een dagje wilt doorbrengen met het hele gezin.

2) Hollywood Beach: Met 4,5 kilometer aan perfecte witte stranden en een promenade langs de oceaan, is Hollywood Beach een hotspot voor liefhebbers van het strandleven. Je kunt genieten van de prachtige uitzichten vanaf de houten wandelbruggen die de golf aan zee weerkaatsen, of je kunt je vermaken met een verscheidenheid aan watersportactiviteiten, waaronder kitesurfen, paddleboarden en kajakken.

3) Daytona Beach: Dit strand is de thuishaven voor NASCAR en is ook een van de populairste stranden in Florida. Het heeft een verscheidenheid aan activiteiten voor het hele gezin, waaronder strandwandelingen, winkelen, restaurants en watersporten. Ook is het een prachtige plek om de zonsondergang te zien, dus zorg ervoor dat je er bent om de stralende kleuren te zien.

4) Destin Beach: Dit prachtige strand met fijne zandkorrels ligt aan de Golf van Mexico en biedt een prachtig uitzicht op het helderblauwe water, waardoor het perfect is voor een strandvakantie. Het is ook een populair vissersparadijs, dus als je van vissen houdt, is dit de plek om te gaan.

5) South Beach: South Beach is waarschijnlijk het bekendste strand in Florida. Dit is het veel bezochte strand van Miami Beach. Het heeft een uniek uitzicht op de prachtige Art Deco-architectuur die de stad zo beroemd maakt en is ook een populair oord om te zien en gezien te worden. Daarnaast zijn er veel winkels, restaurants en trendy bars. South Beach wordt veel gebruikt voor fotoreportages, met name voor de modeindustrie.

6) Panama City Beach: Dit strand is een van de meest populaire stranden in het noordwesten van Florida. Het heeft een schitterende, bijna witte kustlijn en heeft een aantal van de meest populaire stranden in de staat, waaronder de beroemde St. Andrews State Park en Shell Island.

7) Sanibel Island: Dit strand ligt aan de westkust van Florida en is een van de meest populaire plekken om te bezoeken. Het heeft een mooi, wit strand en heel veel verschillende soorten vogels en andere dieren om te zien. Ook is het ideaal voor schildpadliefhebbers, want hier leven veel zeeschildpadden. De rust die hier heerst, staat flink in contrast met de drukte die je ervaart op de stranden aan de oostkust van Florida.

8) Key West: Key West is het zuidelijkste deel van de Florida Keys. Het heeft prachtige stranden met helderblauw water en is ook de thuishaven van vele bars en restaurants, wat het ideaal maakt voor een strandvakantie. Key West is wel erg toeristisch. Dat zie je terug in de prijzen voor accommodaties.

Plaats een reactie