Laatste weekend om een kerstmarkt te bezoeken

Wie nog wil genieten van een sfeervolle kerstmarkt in Duitsland heeft alleen dit weekend nog de kans op om zo goed mogelijk te genieten van alle gezelligheid en natuurlijk de warme glühwein. Die dit jaar trouwens opvallend vaak in meerdere smaakrichtingen is te vinden op de kerstmarkt.

Kerstmarkten in Duitsland

In Duitsland sluiten de kerstmarkten volgende week zaterdag 24 december rond het vroege middaguur. Veel winkels in Duitsland sluiten ook eerder zodat het personeel zich kan gaan voorbereiden op de kerstdagen. Wil je dus nog zo goed mogelijk van de kerstmarkten genieten dan heb je alleen dit weekend nog de tijd om bijvoorbeeld één van kerstmarkten in Keulen te bezoeken.

De kerstmarkten in Duitsland zijn dit jaar ook weer druk bezocht. Vooral de kerstmarkten Düsseldorf en de kerstmarkt bij CentrO in Oberhausen rekenen ieder jaar met duizenden Nederlandse bezoekers.

Wie slim is boek nog snel een hotel dan maak je zo goed mogelijk gebruik van je weekend om bijvoorbeeld nog wat kerstcadeaus te kopen tijdens het winkelen in Keulen.

Het wordt druk op de kerstmarkten in Duitsland

Nu al geven de autoriteiten aan dat je het beste met de trein naar de grote Duitse steden kunt komen. Het is namelijk erg druk in de steden. Parkeren doe je bij voorkeur op één van de grote P+R terreinen net buiten de centra waarbij je vaak tegen gereduceerd tarief kunt parkeren en met het openbaar vervoer naar de stad wordt gebracht.

Bezoekers aan de kerstmarkt in Monschau wordt aangeraden om vooral veel geduld mee te nemen en de auto te parkeren bij de kerk in het plaatsje Höfen. Er tijden op zaterdag en zondag bussen naar het centrum van de Altstadt van Monschau.

Kerstmarkten in België

Ook bij onze zuiderburen kun je de sfeervolle kerstmarkten bezoeken. Zoals in Antwerpen. De kerstmarkten daar blijven dit jaar tot 8 januari open. Ook op de beide kerstdagen zijn de standjes op de kerstmarkten voor de allerlaatste lastminute kerstcadeaus geopend. Let op! De openingstijden zijn wel aangepast.

2 gedachten over “Laatste weekend om een kerstmarkt te bezoeken”

  1. Gelukkig maar. Wat een gezeik die kerstmarkten: zijn gewoon winterse braderieën met dronken mensen. Leuk voor paupers. Ben blij als al die winterse meuk over is.

Plaats een reactie