Nieuwe milieustickers nodig na vervanging voorruit

Vrijwel iedere automobilist krijgt een keer te maken met een gebroken voorruit. De oorzaak is vaak dat er een steentje tijdens het autorijden op de voorruit terecht komt, waarna deze beschadigd raakt. Vaak blijft het bij een sterretje, soms is er direct sprake van een barst. Vaak ontstaat de barst later. Dit gebeurt dan vooral onder weersinvloeden. Zo reden wij een paar weken geleden op de snelweg in Luxemburg, toen we ineens hoorden dat onze auto door iets geraakt werd. Waarschijnlijk was dat door een steentje dat van een pick-up met vuil bouwmateriaal afgevlogen moet zijn die schuin voor mij reed.

Op het eerste gezicht was er geen schade te zien. Toen ik twee dagen later vanuit Nancy weg wilde rijden, zag ik ineens een barst in de voorruit. Toen viel ook het toch wel aanwezige sterretje op dat de bron geweest moet zijn. De auto had een hele dag in de volle zon gestaan bij temperaturen die ruim boven de 30 graden Celsius lagen. Dat zal uiteindelijk de schade opgeleverd hebben.

Vandaag wordt de ruit vervangen. Eerder was er geen plek bij mijn dealer. De hedendaagse voorruiten zijn zo veilig, dat ik prima door kon rijden. Ook met de barst er in. Ik besefte me vanochtend ineens dat zowel mijn Duitse milieusticker en mijn recent aangeschafte Franse milieusticker dan ook meteen van de auto verdwijnen. Die moet ik dus opnieuw aanvragen. De Duitse milieusticker zal binnen een of twee dagen binnen zijn. Mocht ik binnenkort een dagje naar Düsseldorf of Keulen willen gaan, dan is dat geen probleem. De Franse sticker zal een paar weken duren. Dat betekent dat een stedentrip naar Parijs met de eigen auto de komende weken niet mogelijk zal zijn.

Vergeet niet om je nieuwe stickers aan te vragen

Heb je zelf een auto waarvan de voorruit vervangen is of gaat worden en had je op de oude voorruit milieustickers zitten? Vergeet dan niet om op tijd nieuwe exemplaren aan te vragen. Zeker niet als je van plan bent om op korte termijn naar een bestemming te gaan waar je een milieusticker voor nodig hebt, bijvoorbeeld naar steden in Duitsland of Frankrijk. De Franse milieusticker bestel je voor € 4,51 via https://www.certificat-air.gouv.fr/. De Duitse milieusticker kost € 12,50 en is te bestellen via milieusticker.shop.

Duitse milieusticker nodig?

Plaats een reactie