Luchthaven Düsseldorf steeds populairder

De internationale luchthaven van Düsseldorf is populairder dan ooit onder Nederlandse toeristen. Normaal gesproken weten de Nederlandse reizigers Düsseldorf Airport al prima te vinden. Vooral landgenoten die dicht bij de Duits-Nederlandse grens wonen vliegen geregeld vanaf Düsseldorf Airport naar diverse vakantiebestemmingen. Met name tijdens de Nederlandse schoolvakanties kijken Nederlanders of een vliegticket net over de grens voordeliger of gunstiger is. De problemen die sinds de meivakantie onze eigen luchthaven Schiphol teisteren zorgen ervoor dat de populariteit van Düsseldorf Airport alsmaar toeneemt.

Vier keer zoveel

Uit statistieken van de populaire Nederlandse website Düsseldorf voor beginners blijkt dat in twee maanden tijd de informatie over Düsseldorf Airport vier keer zo vaak bezocht wordt. Ook ten opzicht van vorig jaar is er een flinke toename waar te nemen. Hoe groot de toename van Nederlandse passagiers uiteindelijk is, is nog niet vastgesteld. Deze cijfers zijn nog niet beschikbaar. Dat komt vooral omdat het zomerseizoen nog volop bezig is.

Problemen op Düsseldorf Airport

Ook op Düsseldorf Airport verloopt het verwerken van passagiers, bagage en de vliegtuigen minder soepel dan normaal. Daar kampen ze met vergelijkbare problemen. Vertragingen, gestrande passagiers en koffers die niet meereizen zijn daar de laatste twee maanden fenomenen die te vaak voorkomen. Het lijkt erop dat iedere luchthaven op dit moment een gok zijn. Ook op de luchthaven van Düsseldorf ben je er niet zeker van dat je op tijd vertrekt en dat je bagage meereist. Voorlopig nemen steeds meer Nederlanders toch liever de gok om vanaf Düsseldorf Airport dan vanuit Amsterdam te vliegen.

1 gedachte over “Luchthaven Düsseldorf steeds populairder”

  1. Het bagage personeel is nu bewust in staking gegaan en koffers komen niet meer over de band.

Plaats een reactie