Sunweb voegt cruises toe aan reisaanbod

Reisorganisatie Sunweb stapt in de cruisemarkt. Dat maakt moederbedrijf Sunweb Group vandaag bekend. De cruisereizen zullen in eerste instantie voor klanten in Vlaanderen, Nederland en Denemarken beschikbaar zijn. Mogelijk rolt Sunweb de diensten in een later stadium verder in Europa uit.

Stel je voor: overdag aan een zwembad zitten met een lekker drankje, in de avond naar een show of restaurant en overdag misschien een goed verzorgde excursie. En dat allemaal op wandelafstand van je bed. Ongelooflijk? Voor steeds meer reizigers, van gezinnen tot jonge koppels en vriendengroepen, is een cruise dé ideale manier van op vakantie gaan. En boeken van je cruise-only vakantie kan nu heel gemakkelijk en vertrouwd bij Sunweb.

De cruises zijn vanaf nu via de website van Sunweb te boeken. Het bedrijf werkt voor het aanbod met geselecteerde toonaangevende rederijen samen. Die varen naar uiteenlopende bestemmingen, variërend van het Middellandse Zeegebied tot Scandinavië en de Caribische eilanden.

Tegelijkertijd met deze aankondiging, laat Sunweb Group ook weten Ralph Remkes aan te stellen als Head of Cruises. Eerder was hij countrymanager bij Costa Cruises voor België, Nederland en Denemarken en heeft dus ruime ervaring bij digitale en ecommerce organisaties, zoals Neckermann, bol.com en Linda.

De toetreding op de cruisemarkt past in de groeistrategie van Sunweb Group. De afgelopen jaren nam de vraag naar cruisereizen enorm toe – het is het snelst groeiende reissegment in de reisbranche. Steeds meer gezinnen zien in cruises een ideale manier van vakantie houden, waarbij voor alle leden van het gezin iets te doen is. Bovendien is het een markt die traditioneel gezien nog veel ‘offline’ handelt, waardoor er online een hele nieuwe klantgroep bereikbaar is. De ambitie van Sunweb is, om als volledige digitale speler, met een gedegen e-commerce strategie snel een aanzienlijk marktaandeel in de cruise-industrie te kunnen realiseren.

Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group: “Sunweb maakt vakanties toegankelijk voor iedereen. Waar cruises soms nog het imago hebben van dure en exclusieve reizen, willen we ook daar aantonen dat Sunweb dit alternatief laagdrempeliger maakt. We helpen klanten om op hun manier vakantie te vieren. Die mogelijkheid om in te spelen op persoonlijke behoeftes breidt Sunweb dan ook voortdurend uit, zoals nu met cruisesaanbod. Vakanties worden steeds méér maatwerk, en we zijn er trots op onze klanten te voorzien van nieuwe en unieke vakantieherinneringen.”

Sunweb is voortdurend in gesprek met partners om de dienstverlening beter, toegankelijker én duurzamer te maken. Ten Brink hierover: “De cruisereizen zijn daar geen uitzondering op. Sunweb bespreekt duurzaamheid met alle partners, dus ook met de rederijen waarmee we samenwerken. Cruiserederijen moeten, net als andere bedrijven, in 2030 50 procent minder uitstoot veroorzaken en Sunweb maakt inzichtelijk wat de impact van reizen is, zodat onze klanten een weloverwogen keuze kunnen maken bij het boeken van hun vakantie.”

Plaats een reactie