De best beoordeelde stranden van Mallorca

Ieder jaar trekken zonaanbidders in groten getale naar het Spaanse eiland Mallorca op zoek naar hoge temperaturen, heerlijk eten en ontspanning. Wat maakt Mallorca zo aantrekkelijk? De adembenemende stranden spelen daarin een grote rol. Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft de gegevens van Google Maps geanalyseerd om de best beoordeelde stranden van Mallorca op een rij te zetten. Om je inspiratie te geven welke stranden je het beste kan bezoeken op het eiland. Alle stranden met 100 of meer recensies hebben we onderzocht en aan de hand van de gemiddelde beoordeling van de bezoekers en het aantal recensies dat ze kregen hebben we de beste stranden voor je op een rij gezet.

[1] Cala Figuera – 1235 recensies, 4.7/5 sterren

Het is officieel, het best beoordeelde strand van Mallorca is Cala Figuera! Dit prachtige strand is gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland in een inham op de Cap de Formentor. Dit strand, dat bekend staat als de perfecte plek om aan de zomerse drukte te ontsnappen, is een verborgen juweeltje, genesteld tussen hoge kliffen. Hoewel het strand grotendeels bestaat uit kiezels, grind en rotsen met een paar zanderige stukken ertussen, is het hoogtepunt van deze locatie het kristalheldere water dat perfect is om te snorkelen.

[2] Cala Llombards – 122 recensies, 4.7/5 sterren

Op de tweede plaats komt Cala Llombards, een prachtig wit zandstrand aan de zuidoostkust van Mallorca. Dit strand is een paradijs en is vrij onbekend bij toeristen en eerder een go-to plek voor locals. Cala Llombards is ideaal om te zwemmen en te snorkelen, dankzij het kalme water door de beschutte ligging en het heldere zicht om koraal en vissen te spotten.

[3] Caló des Moro – 5978 recensies, 4.6/5 sterren

Caló des Moro stelt zijn podiumplek veilig als derde beste strand van Mallorca. Gelegen in de zuidoostelijke hoek van Mallorca, ligt dit strand op slechts 6 kilometer van Santanyi, een klein stadje dat een populaire bestemming is vanwege zijn Balearische charme. In echte Mallorcaanse stijl ligt dit strand verscholen in een baai die wordt omgeven door imposante witte kliffen. De vrij afgelegen ligging van het strand betekent dat er geen faciliteiten in de buurt zijn, maar het is een geschikte plek voor kinderen, dankzij het ondiepe en kalme water.

[4] Cala Mesquida – 5405 recensies, 4.6/5 sterren

Net buiten het podium valt Cala Mesquida, gelegen in een grote, mooie baai in het noordoostelijke deel van het eiland. De baai is ongeveer 0,5 km lang en 150 meter breed, omgeven door prachtige duinen en rotsen. Dit fijnkorrelige, witte zandstrand met prachtig turkoois water is populair bij de lokale bevolking en is perfect om te duiken of te snorkelen. In het hoogseizoen zijn er betaalde ligstoelen beschikbaar, toiletten, bars en een strandwacht. Als je op zoek bent naar iets meer rust, is dit gebied een perfecte keuze. Leuke plaatsjes om in de buurt te bekijken zijn de historische steden Arta en Capdepera.

[5] Cala Agulla – 3804 beoordelingen, 4.6/5 sterren

Direct naast Cala Mesquida ligt een even mooi, maar populairder strand Cala Agulla. Het ligt op ongeveer 2 km van Capdepera, in het noordoosten van Mallorca. Het is meerdere keren erkend als Blue Flag strand, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Hier kan je zwemmen in prachtig azuurblauw water, het is een zandstrand en je hebt een uitzicht op het rotsachtige landschap. Deze plek is super voor gezinnen dankzij het ondiepe water en er is een strandwacht aanwezig. Ook zijn er ligbedden, parasols en toiletten. Als je genoeg hebt van de zon, kan je relaxen in een van de restaurants of een wandeling maken door het bos.

De volledige top 10: https://www.holidu.nl/vakantiehuizen/spanje/mallorca#beste-stranden

Plaats een reactie