Op ontdekking naar de Griekse goden

Het land van de vele eilanden en eindeloze blauwe zee, we hebben het natuurlijk over Griekenland. Waar Griekenland voornamelijk bekend is van de eilandengroepen als Zakynthos en Kreta, heeft het Griekse vaste land ook veel te bieden. In deze blog nemen we je mee naar bekende en onbekende plekken van Griekenland.

Vaste land

Als we het hebben over de hoofdstad van Griekenland, dan praten we over Athene. De naam, komt voort uit de goden en staat voor beschermvrouw van de stad. De stad is rijk aan cultuur en alle bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar, waardoor het een ultieme stedentrip is. Ook is er een goed openbaar vervoer en kan de metro je overal in de stad naartoe brengen. Als echte Nederlander kan de stad ook ontdekt worden door middel van een fietstocht. Als je Athene gaat bezoeken, kan een bezoekje aan het Akropolis van Athene, Parthenon en Panathenaci stadium niet ontbreken. Naast Athene zijn er ook nog andere steden om te bezoeken, zoals Edessa. Edessa bevindt zich in het noorden van Griekenland en staat bekend om groen en bloemen, maar ook de watervallen van Edessa zijn erg mooi.

Eilanden

Van het vaste land verplaatsen we ons naar de Griekse eilanden en daar zijn er nogal wat van, maar hoeveel het er precies zijn, is niet bekend. De schatting op het moment zijn rond de 6000 eilanden verdeeld over zowel Egeïsche en Ionische zee. De bekendste eilanden zijn Zakynthos, die bekend staat als schildpaddeneiland. Het is dan ook een bekende vakantiebestemming voor gezinnen. Maar voor jongeren zijn de eilanden Kos en Kreta bekend terrein en zijn er hier veel uitgaansplekken. Maar ook de stad Rhodos-stad op het eiland Rhodos kan niet vergeten worden in dit lijstje. De stad waar oud en nieuw in elkaar overlopen zijn indrukwekkend en kan goed afgewisseld worden met een bezoek aan de stad als liggen op het strand.

Kleine eilanden

De voor ons bekende eilanden zijn vanaf ons land goed te bereiken met het vliegtuig, maar ook de andere eilanden zijn de moeite waard om te ontdekken en kunnen bereikt worden door middel van veerboten. Eén van deze eilanden is Samothraki, het vervoer naar dit eiland gaat vanuit de stad Alexandroupolis en duurt ongeveer twee uur. Samothraki is een uitstekende bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers maar nog zeer onbekend.  Waar Samothraki bekend staan voor de mooie natuur en wandelpaden, staat het eiland Gavos bekend om de vele zandstranden. Het voordeel van dit eiland is dat je er vrij mag gaan kamperen. Ook is het een plek waar veel Grieken zelf naartoe gaan voor een kort verblijf. Ook staat het eiland bekend om zijn grote stoel dat op het eiland staat.

Als je op vakantie naar Griekenland via FTI Reizen gaat, is er voor ieder wat wils en kan je dus je voorkeur aangeven. Waar geef jij de voorkeur aan, de bekende plekken en eilanden of ga je op avontuur en bezoek je de nog onbekende eilanden en parels van Griekenland?

Plaats een reactie